Per tal de dur a terme el projecte de l’ODS 10 Reducció de desigualtats socials, hem decidit centrar-nos en les desigualtats educatives entre escoles públiques i concertades. I és per això que s’han realitzar un seguit d’entrevistes entre les quals es troba professorat de l’ INSTITUT GUINDÀVOLS que han tingut la cortesia de col·laborar amb nosaltres. Concretament, dos docents, en Julio Agustí, coordinador de batxillerat i professor de llengua castellana, i en Josep Benseny, coordinador de COE i professor de geografia al batxillerat.
Segons els docents, les propostes per part de l’estat són bones però no adequades. Volen realitzar molts canvis i progressos però no s’ofereixen els recursos suficients ni el temps d’adaptació correcte per tal de veure si les propostes són viables o no.
Cada cop el nivell de l’alumnat va decreixent amb la manca de recursos degut en part, a l’augment de la immigració, i tot això és veure reflectit en proves com les de PISA, on es fa un valoració general del nivell i és més que evident el descens d’aquest.
Els docents consideren que tot seria més fàcil si l’estat considerés l’opinió del professorat a l’hora de prendre decisions, ja que ell si elles són els i les responsables del bon funcionament de l’educació a les aules. També posen èmfasi en la importància de la salut mental dels alumnes i en com s’haurien d’invertir més recursos en assegurar-la, ja que en el cas de les institucions públiques quan es troben amb problemes relacionats amb el benestar personal de l’alumne, l’estat tarda molt en enviar una resposta per tal de millorar les condicions de la persona en qüestió.
Així doncs, els docents volen que es comenci a actuar d’una manera adequada i digna per tal d’aconseguir els resultats esperats.