//

Nou curs, nous alumnes i noves emocions:  

“Ha estat un gran encert vindre a aquesta escola“, comenta un dels alumnes 

Andriy Osachuk, Denís López i Marc Moragues 

Comença un nou curs al Col·legi Episcopal, on nous alumnes comencen amb molta il·lusió aquesta nova campanya escolar. Aquests dies hem estat coneixent als nous alumnes de l’escola i hem pogut saber com són tots ells, d’on venen, perquè han escollit estudiar en aquesta escola i moltes més preguntes relacionades amb l’àmbit personal. 

Tenim dos nous companys a la classe. Ells es diuen Denís López i Marc Moragues , i avui hem accedit a fer-los preguntes per conèixer una mica sobre ells. 

 1. D’on vens?  

 Denís: Vinc de l’escola Maristes Montserrat  

 Marc: Vinc del col·legi Claver 

 1. Per què has escollit aquest centre?  

Denís: Vaig anar a les portes obertes de diferents escoles i no em van desagradar, però finalment amb les recomanacions dels meus pares i el que volia fer jo, vaig acabar decidint per venir a aquesta escola.   

Marc: Perquè em volia canviar de centre pels horaris i perquè volia conèixer nova gent i nou ambient i dels col·legis que vaig anar a portes obertes va ser l’ institut que més em va agradar. 

 1. Fas algun esport o alguna altra  activitat extraescolar? 

Denís: Entre setmana vaig a córrer a les Basses d’Alpicat i també estudio a l’acadèmia d’anglès EOI Lleida. Els caps de setmana arbitro partits de futbol gespa com a hobby. 

Marc: Si, faig futbol al Balafia F.C  

 1. Com vas conèixer el centre, que es el que et va agradar més? 

Denís: Vaig venir a les portes obertes, on el senyor Salvador ens va parlar molt bé sobre l’escola. A part de la seva conferència, haig de dir que el meu pare també va estudiar aquí, per tant aquest va ser un punt important per a la meva decisió. 

Marc: El vaig conèixer gràcies a un alumne de batxillerat amic meu el qual em va dir que anava aquí i em va com ficar de opció de portes obertes aquest centre, el que mes em va agradar i més em va cridar l’atenció de principis van ser els horaris ja que jo estava acostumat a sortir 2 hores més tard i aquest canvi em va cridar molt L’atenció cap a bé 

 1. Al començament d’aquest curs que es el que et va meravellar més?  

Marc: El que més em va agradar va ser sortir a les 14:30 hores, i algunes assignatures que no havia fet mai com psigologia o periodisme que em van agradar molt. 

Denís: Penso igual que el Marc, ja que sortir a les 14:30 h és una novetat. 

 1. Han vingut més companys de la teva antiga escola? 

Marc: Si, al principi anava a venir jo sol pero un amic meu que havia anat tota la vida amb mi a la meva antiga escola també va entrar i vam venir els dos, a més a més  van venir 3 noies del meu antic cole. 

Denís: Han vingut 4 persones més. 3 noies van al batxillerat artístic i una companya fa el batxillerat social com jo. 

 1. Coneixies amb algú altre que hagi estudiat al centre Col·legi Episcopal? 

Denís: Coneixo a dos amics que van fer la primària aquí i a més a més coneixo una noia que ara estudia 4t de ESO. 

Marc: Si, coneixo a un amic que fa segon de batxillerat aqui, i també al pare de un amic que també va estudiar aqui. 

 1. Quin batxillerat curses i de que t’agradaria treballar en un futur? 

Denís: Faig el batxillerat social i en un futur m’agradaria treballar de periodista esportiu. 

Marc: Curso batxillerat social i en un futur m’agradaria exercir d’advocat 

 1. Quines assignatures et costen més i quines menys? 

Denís: Tinc complicacions amb les matemàtiques, més exactament amb els problemes. Tinc menys complicacions amb la historia i a més a més m’agrada. 

Marc: Les assignatures que més em costen són  les llengües en general però Anglès molt més que les altres, i les que menys em costen, son història i economia. 

 1. T’agrada fer piscina? Havies fet piscina algun cop a la teva escola? 

Denís: M’agrada molt la piscina, però mai he tingut piscina com assignatura. 

Marc: M’agrada molt fer piscina i a la meva escola no havia fet mai piscina tot i que si que havia fet natació fora de l’escola 

 1. Has sigut ben rebut pels nous companys? 

Marc: Si, he sigut molt ben rebut, la gent es supermaja i no se la veritat es que estic molt comode i be 

Denís: Els primers dies van ser extranys, pero després ja vaig anar coneixent cada cop més als companys. Tots ells son molt majos i han sigut molt agradables i bones persones amb mi. 

 1. Alguna observació a destacar sobre l’escola. 

Marc: Cada dia em sento més bé  i millor en aquesta escola. 

Denís: Ha estat un gran encert vindre a aquesta escola. 

Parlem amb el cap d’estudis

També vam parlar amb el cap d’estudis de Batxillerat, el senyor Salvador Sol, a qui li vam preguntar per unes dades estadístiques que solament ell disposava. Per acabar el treball, ell ens va estar parlant sobre el nou inici escolar i ens ha pogut donar informacions molt privilegiades. 

Ell ens va estar comentant que en aquest nou curs hi ha vingut molts alumnes de fora de l’escola. Un total de 62 alumnes son de fora i la resta, 53 alumnes són  ja de la casa. Per finalitzar, ens va comentar que moltes famílies es van quedar fora i que va ser una llàstima no poder acollir a totes les famílies que van mostrar interès per l’escola. Es van prescriure 85 famílies i d’aquestes, 23 no van poder se seleccionades. 

El senyor Salvador, agraeix a tots els familiars que van venir a la jornada de portes obertes al Col·legi Episcopal.