Prensa escrita (Pexels)
Prensa escrita (Pexels)

Lleida i els mitjans de comunicació

Lleida, una ciutat on els mitjans de comunicació s’han fet imprescindibles

Àlex Cartanyà, Marc Camps, Hector Herrero i Alejandro Arjona

A Lleida, hi ha diferents tipus de mitjans de comunicació. Els més habituals són la premsa escrita, les xarxes socials, la televisió i la radiodifusió.

La premsa escrita a la nostra ciutat té molta importància, ja que té una forta influència en els habitants de Lleida. Com a exemples de la premsa escrita són els diaris el Segre, La Manyana i el diari SE7 ACCENTS.

Aquests diaris mostren diferents seccions on es poden trobar algunes de les notícies del dia a dia. Les seccions més comunes d’aquests diaris són política, esports, societat i cultura, el temps i economia, entre altres.

Els diaris anomenats anteriorment s’acostumen a vendre en quioscos. Aquests es publiquen cada dia durant tot l’any i depenent de les notícies que hi ha pot ser que una secció sigui més extensa o no.

En la nostra ciutat, un dels mitjans que més s’utilitza és internet, ja que actualment es disposa de les xarxes socials, per exemple, a l’Instagram hi ha La Veu de Lleida.

En altres xarxes com Twitter o Facebook també existeix el periodisme digital, però aquests no són tan coneguts. En el cas de Lleida, en el món de les xarxes socials hi ha un compte d’Instagram anomenat “La Veu De Lleida“. En aquest compte propietat del periodista Alex Sisó, ens informa gairebé diàriament de l’actualitat informativa de Lleida i voltants. https://www.instagram.com/laveudelleida/

La televisió és un dels mitjans de comunicació més clàssics i habituals en el nostre dia a dia, malgrat que les xarxes socials estiguin agafant força en el món de la comunicació.

Com a televisió hi ha LLEIDA TV, conegut com el canal de televisió principal de la província de Lleida, principalment de la comarca del Segre. En aquest canal, hi podem trobar diferents seccions, on podem veure: Esports, actualitat de Lleida i alguns programes extres fora del món periodístic.

A més, a Lleida es coneixen emissores de ràdio com Alpicat Ràdio, Catalunya Ràdio Lleida i UA1.

Alpicat ràdio i UA1 són únicament retransmeses a Lleida. Aquestes disposen de diferents seccions com: Notícies matí, notícies migdia i notícies vespre o nit. També podem dir que ambdues disposen d’una narració exclusiva per als representants esportius de la nostra ciutat.

També hi ha mitjans que treballen seccions més concretes com les competicions dels equips de la nostra ciutat, alguns d’aquests no ho fan en directe sempre, ja que de vegades publiquen en diferit. Un dels més coneguts d’aquests són un podcast anomenat La Cova, que repassen setmanalment l’actualitat del Lleida Esportiu.

En canvi, Catalunya Ràdio i fa un repàs de l’actualitat que ens envolta a Catalunya.

En conclusió, a Lleida hi ha l’oportunitat de gaudir de diferents mitjans de comunicació que aporten coneixements que permeten saber l’actualitat del que succeeix al món.

Totes les emissores de ràdio, televisió i xarxes socials anomenades anteriorment publiquen els continguts a diari, cosa que permet conèixer l’actualitat del municipi de manera privilegiada.

Redactors Juniors

, ,
close