Diari Ara

L’Ajuntament de Barcelona proposa les superilles com a solució sostenible

Davant l’excés de trànsit per l’Eixample

Izan Asensio i Carlota Hueso

A causa de danys mediambientals que es produeixen diàriament a la ciutat de Barcelona, la Regidoria d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament ha posat en marxa un nou projecte sostenible que l’any que ve es farà realitat. Es durà a terme a l’Eixample ja que es el districte més dens i menys verd de la ciutat.

Aquest consisteix en crear diferents espais verds dins de la metròpoli per fer front als nous reptes climàtics, socials i sanitaris. Gràcies a aquest Pla, els cotxes deixen de ser els protagonistes i són les persones les que cobren aquest paper important. Per això, es substituiran els espais que anteriorment estaven destinats als vehicles, per zones segures i saludables per anar a peu, en bici o en transport públic. 

Els carrers de la ciutat seran més verds ja que es plantaran 438 arbres, amb una varietat de 54 especies diferents. A més, està previst plantar una llargada de 7.930 metres d’arbustos i 142 espècies de plantes baixes. La sostenibilitat dels carrers augmentarà gràcies al panot i el granit, que redueixen la petjada ecològica de l’asfalt. S’instal·larà, també, un nou sistema de recollida d’aigua de manera que es crearà, així, un 12% de superfície permeable. La seguretat també es un punt important, i per això, els carrers de Barcelona disposaran d’un enllumenat amb fanals més baixos i en llocs centrals dels carrers. 

El projecte de “Superilla” és un gran pas per aconseguir un món més sostenible. 

Grans accions i transformacions faran que la ciutat de Barcelona sigui un espai que faci front als reptes globals i mediambientals, a més de garantir als ciutadans una millor manera de viure en ella.