La música urbana triomfa arreu del món (Pexels)
La música urbana triomfa arreu del món (Pexels)

La música urbana, el moviment underground amb capacitat de moure el món

Hip-hop, rap i reggaeton són alguns dels gèneres musicals més escoltats

La música urbana és la més escoltada avui en dia per tota la societat d’arreu del món, aquesta engloba els gèneres musicals que han sorgit de situacions contraculturals i underground amb lletres que, a ulls dels adults, són provocatives, malsonants i reivindicatives.

Majoritàriament, els tipus de música urbana han nascut en barris amb pocs recursos utilitzant les cançons com a forma d’identitat dels que eren considerats marginats per la societat, especialment els americans i llatins, que són principalment els creadors de la música urbana.

El naixement de la música urbana va tenir lloc al voltant dels anys 80, quan gèneres de música reivindicatius com el Soul, el R&B i el Hip-hop estaven en el seu màxim apogeu.

Els inicis d’aquest tipus de música són totalment contraris als valors que aquest gènere representa actualment. En l’antiguitat, aquest concepte musical era utilitzat per marginar a la comunitat d’artistes afroamericans i els artistes pioners en el gènere tampoc deixaven que nous artistes poguessin aconseguir fama.

Amb els anys, els caràcters racistes que tenien les lletres d’aquest estil musical i els seus artistes van anar canviant, acceptant artistes de totes les races i com a característica comuna totes aquestes sorgien de barris precaris, contant així en les seves lletres la seva situació econòmica, les seves situacions familiars, penúries i els maltractes que la societat els aplicava per la seva classe social.

Actualment, la música urbana compta amb una barreja de diferents estils, R&B, Soul, Hip-hop, Rap, Reggaeton, Dance Hall, Bachata, Dembow, Trap i alguns sons més llatins. Des dels anys 90 la música urbana és considerada el nou pop gràcies a la gran repercussió que té i al gran moviment que ha creat causat per donar-li oportunitats a gent oprimida.

BLAU DOMINGUEZ I ARES BELART

Redactors Juniors

,
close