Font: Transelec Montbea S L

Jose Martín: “Al final augmentar l’eficiència implica augmentar rendiment”

Marc Sanz i Iker Calderó

En el context de l’objectiu 9 dels ODS, parlem amb Jose Martín Montull, propietari de TRANSELEC, una empresa de transport públic i privat de mercaderies per carretera, instalada en Lleida. Entre d’altres informacions rellevants, i no obstant considerar-se una empresa que se sotmet a molts processos tradicionals, ens confessa que té molt en compte aspectes com les baixes emissions i l’eficiència energètica.

  • Vostè és empresari. Ens pot fer cinc cèntims.

Sóc el director d’una empresa de transport públic i privat de mercaderies per carretera. Hem dedico a la redacció, direcció i l’execució de projectes d’instal·lacions industrials i elèctriques per a empreses i particulars. la instal·lació, manteniment i reparació.

  • Com va sorgir tot? 

Des de molt petit ja estava autoconvençut que volia ser empresari, Recordo que el meu pare no tenia clar la idea; jo, en aquell moment, era jove i ja volia comprar camions i començar un negoci pel meu compte. Encara que mai va estar totalment d’acord, jo vaig seguir el que volia fer i, per tant, vaig començar a invertir en l’empresa. Per sort va sortir bé i ara ja puc viure d’això.

  • En l’àmbit de la seva gestió, té en compte aspectes com la innovació i el progrés tecnològics per descobrir solucions duradores per als desafiaments econòmics i mediambientals?

Sí, a nivell de compra de camions, grues o maquinaria pesada es té en compte que tinguin poc consum, baixes emissions, estiguin homologades segons normativa vigent, etcètera. 

  • I l’augment de l’eficiència energètica i de recursos?

Si. Al final augmentar l’eficiència implica augmentar rendiment, que sempre interessa en un empresa, i crec que en qualsevol negoci.

  • Darrerament, el creixement del sector manufacturer mundial ha estat en constant disminució, fins i tot abans de la pandèmia. La seva empresa s’ha vist especialment afectada per la pandèmia Covid-19?

Es va veure una mica afectada, encara que no en excés, si ho comparem amb moltes altres empreses. No es podria dir que va haver grans problemes, ja que els serveis de manteniments elèctrics es realitzaven igual, però alguns serveis sí que es van veure afectats per la Covid. La part que es va veure més afectada, vas ser la de noves instal·lacions, la majoria de les quals es van haver d’aturar. 

  • La seva empresa depèn de les noves tecnologies per a la seva execució? 

Depenem de la tecnologia en el sentit de maquinaria moderna, ja que és aquesta la que més aprofitem per executar les nostres tasques a l’empresa.

  • Considera la tecnología d’Internet, com a eina de treball? 

Com ja he dit anteriorment, utilitzem majoritàriament tecnologia en maquinària, tot i que és veritat que mirem d’estar en contacte amb noves tecnologies com internet, amb la intenció de treure un benefici, tant per a nosaltres com per als nostres clients; per exemple, a partir de la web online de la nostra empresa…

  • Considereu llavors que heu pogut aprofitar la tecnologia per al benefici de l’empresa?

Com tot, podem seguir treballant en millorar, però avui per avui crec que cobrim un mínims comptant que aquesta empresa porta ja anys en actiu, i podríem dir que sempre ha seguit un funcionament més tradicional. No obstant, sí, és clar, valorem la importància de la tecnologia.

  • La seva és una empresa amb molts treballadors?

Les petites i mitjanes empreses que es dediquen al processament industrial i a la producció manufactura són les més crítiques en les primeres etapes de la industrialització i, en general, són els creadors de llocs de treball més grans. A Transelec hi ha sis treballadors, però no realitzen, pròpiament, treballs de manufactura.  Són xofers i/o instal·ladors elèctrics, treballs en alçada…