//

Els redactors de l’Epis Report visiten l’alcalde de Lleida a la Paeria

L’Izan i la Mariona, alumnes de 1r de batxillerat del Col·legi Episcopal, van entrevistar al paer en cap Miquel Pueyo

Izan Asensio i Mariona Alcubierre

El passat 15 de febrer, alumnes de tres instituts diferents van anar a entrevistar al paer en cap del municipi de Lleida, en Miquel Pueyo.

Alumnes representants de 3r d’ESO de l’Escola FEDAC, de 1r de batxillerat de l’Institut Josep Lladonosa i de 1r de batxillerat del Col·legi Episcopal van poder gaudir d’una estona amb l’alcalde Miquel Pueyo, qui va respondre a una sèrie de preguntes prèviament preparades.

L’entrevista estava dividida en tres blocs. La primera part de la xerrada es va centrar en l’actualitat de Lleida. L’alcalde va dir que Lleida és una bona ciutat per viure i va afegir que el municipi compta amb tots els serveis necessaris. 

En aquesta trobada, es van aclarir temes com la despesa de la llum de les decoracions nadalenques; nous centres escolars, com per exemple el de Cappont; carrils per bicis i patinets; es va parlar del turisme; i de noves millores per mantenir la ciutat jove.

En el segon bloc es va tractar el tema de la pandèmia de la Covid-19. L’alcalde va donar la seva opinió sobre les noves restriccions i el futur de la ciutat.

En el tercer bloc, en el que es va preguntar sobre la joventut i l’oci, es va demanar la neteja i la cura del riu. També es va tractar el futur dels joves en diferents àmbits, com l’oci nocturn i noves infraestructures, entre d’altres.

L’alcalde va explicar que confia molt en els joves i en el seu potencial, ja que va recalcar que “són el futur”. 

Per acabar, l’últim bloc va ser molt més personal. En Miquel Pueyo va parlar sobre el seu passat com a professor a la Universitat de Lleida (UdL) i va afirmar que ho troba a faltar. A més, va revelar un dels seus talents ocults: la lectura, un hàbit que encara conserva.

En conclusió, l’alcalde va demostrar ser una persona molt propera i carismàtica, ja que va respondre totes les preguntes dels redactors i redactores amb entusiasme i amabilitat, revelant el futur i els plans que té per la ciutat de Lleida.