Plantilla Club Esportiu Lleida Llista Blava l'any 2019 (Wikimedia Commons)
Plantilla Club Esportiu Lleida Llista Blava l'any 2019 (Wikimedia Commons)

El Lleida Llista Blava commemora el seu setantè aniversari

El club d’hoquei sobre patins està lluitant per arribar al punt més àlgid de la seva història

El Lleida Llista Blava va ser fundat el 6 d’abril de 1951 per un grup d’amics lleidatans que havien practicat diferents esports mentre estaven cursant batxillerat. Setanta anys després, han permès una trajectòria dilatada, canvis de presidents, de pista, diferents jugadors i ascensos, entre altres.

La primera temporada, van jugar a la pista Cervantes, després van passar per les instal·lacions del Frontó, però aquestes van desaparèixer quan el Llista Blava havia aconseguit estar en primera divisió. Així doncs, es va veure obligat a retornar a la pista de Cervantes, circumstància que provocà una davallada de públic i es va perdre la categoria.

També van jugar al velòdrom i al Camp d’esports. Finalment, després de 17 anys en una pista descoberta, van començar a entrenar i jugar al pavelló cobert de La Bordeta.

L’any 2000 va ser un any d’èxit per al club, van assolir l’ascens a la Divisió d’honor en l’hoquei espanyol i un any més tard se’ls concedeix el Pavelló Onze de Setembre i van començar les competicions europees de la copa CERS.

L’any 2012 després d’estar un període de temps a l’Ok plata, (categoria inferior a l’Ok lliga) van tornar a ascendir a l’Ok lliga, on s’han mantingut fins al dia d’avui.

Les categories del Lleida llista Blava han tingut un gran recorregut. Un bon exemple és l’equip infantil, en aquell moment sota les ordres del Marc Soler, que va ser el primer equip del Lleida que va participar en l’Eurockey Cup el 2016, i va aconseguir el títol després de superar l’Arenys de Munt, que no havia perdut cap partit fins al moment, per 4 gols a 2.

Quant a l’equip de l’Ok lliga, el passat juny es va proclamar campió a Andorra davant el Sarzana italià , igual que ho va fer l’any 2019, aconseguint així la seva tercera Copa CERS. La primera, la va aconseguir en la seva pista al derrotar 2-3 en els penals al que era l’actual campió, el Barcelos de Portugal.

Gràcies a aquestes victòries, es va proposar al Llista prendre part de la “Champions” de l’hoquei; se’n va fer la preinscripció, però no es va poder portar a terme a causa de la falta de disposició del pavelló onze de setembre, per ser un centre de vacunació de la Covid-19.

Segons expressa el president, Enric Duch, “competir en aquesta lliga hauria permès recuperar-se de tot el que havien perdut a causa de la pandèmia a nivell econòmic.” Finalment l’equip d’Albert Folguera, està jugant en l’Europe Cup i el passat dissabte 23 d’octubre van disputar el primer partit contra el Poiré- sur- vie, un equip francès en què hi juga un company exalumne del Col·legi: el Jaume Bartés.

Segons el Departament de Salut, l’1 de desembre, el pavelló municipal de l’Onze de Setembre de Lleida deixarà de ser utilitzat com a centre de vacunació per la Covid-19 i tornarà a oferir la seva funció, de manera que el Llista podrà recuperar l’espai que li correspon per categoria.

Júlia Almenara i Mariona Besora

Redactors Juniors

,
close