Mesures COVID al Col·legi Episcopal de Lleida (Pròpia)
Mesures COVID al Col·legi Episcopal de Lleida (Pròpia)
/

El Col·legi Episcopal de Lleida dona un pas cap a la nova normalitat

El retorn a l’escola, amb les noves condicions de la vacunació, viu una lleugera relaxació en les mesures 

Joel Franco i Alexandru Mihoc

El setembre passat els estudiants del Col·legi Episcopal de Lleida van viure l’inici d’un nou curs encara en pandèmia. Malgrat les circumstàncies de la pervivència de la COVID-19, la vacunació als joves i la reducció en el nombre de contagis han provocat que els centres educatius hagin modificat les mesures per reduir el contagi del Coronavirus donant una sensació de nova normalitat. 

Amb la fi del confinament, el curs passat, els estudiants van poder tornar en una educació híbrida, o semipresencial, i van haver d’adoptar una sèrie de restriccions que havien de respectar. 

Aquest any, davant la situació de millora, s’ha considerat permetre l’educació presencial i modificar aquestes restriccions. 

Pel que fa als confinaments, en aquest curs, si un alumne o professor dona positiu, el seu grup bombolla o classe no haurà de posar-se en quarantena si està vacunat. 

Per l’entrada al recinte escolar, els professors ja no es veuen obligats a prendre la temperatura, però els alumnes hauran de desinfectar-se les mans i dur mascareta en tot moment. El col·legi segueix amb el sistema de sentits direccionals en les escales i en els espais comuns per tal d’evitar la concentració d’alumnes de diferents modalitats. 

Imatge d’un passadís amb direccions (pròpia)
Imatge d’una escalera amb direccions (pròpia)

Pel que fa al nombre d’alumnes a l’aula, ja és possible depassar els trenta, amb mascareta però menys distància entre les taules. En cada classe, el professor i els alumnes estan obligats a ventilar l’aula i desinfectar les taules. 

Les excursions, durant el període d’alta incidència de coronavirus, van ser més limitades, no es podia saber amb antelació si es podia anar. Amb la baixada de la incidència, ja s’han pogut realitzar més celebracions tradicionals i excursions, això sí, mantenint amb nosaltres les mascaretes i adaptant-nos a les mesures COVID de cadascun dels espais que hom visita.  

Redactors Juniors

,
close