Assistim al webinar contra la fam de la mà d”Acción contra el hambre’

Célia Saborit i Ariadna Blanch

El dijous 20 d’octubre, l’agència d’Acción contra el hambre va fer una webinar via YouTube en directe per al diari Junior Report amb l’objectiu de conscienciar i contestar preguntes sobre la fam. 

L’agència Acción contra el hambre és una ONG que té com a objectiu salvar vides eliminant la gana a través de la prevenció i el tractament de la desnutrició arreu del món. 

Actualment, 828 milions de persones pateixen fam al món i 40 milions d’aquests viuen en situació d’emergència. 

En la sessió del webinar, els organitzadors es van mostrar oberts a respondre preguntes dels diferents centres que s’hi van connectar i van donar informació sobre la seva organització i sobre la fam al món. 

A partir de la pregunta de perquè ens preocupa més la fam i malnutrició en països estrangers que en el nostre propi, van explicar que l’organització Acción Contra el Hambre ha treballat amb la fam a Espanya i que, en els països més desenvolupats, hi ha organitzacions que ajuden a controlar la gana del país.

També van respondre a la pregunta plantejada sobre la tensió de la fam en les guerres i van parlar de la pujada de preus d’aliments durant i després d’un conflicte bèlic, i com afecta a la fam en els països en guerra o post-guerra. 

La fam pot arribar de moltes maneres i, al webinar, van ajudar a aclarir dubtes i donar-li més visibilitat a les organitzacions i el seu paper a l’hora d’ajudar i colaborar per a acabar amb la malnutrició i la gana al món.