Una lluita constant

El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya puja a sis en 2023 

Paula Alarcón i Júlia Pérez 

Segons el diari La Moncloa, hi ha hagut 1188 dones assassinades per violència de gènere des del 2003. Coneixem la violència de gènere com qualsevol acte en el que es busca fer mal a una persona pel seu gènere. Es basa sobretot en normes perjudicials, abús del poder, superioritat i desigualtat de gènere, tot i que fa relativament poc que es reconeix com a delicte, perquè és un fet que passa des dels nostres inicis; és un fet real i que cal canviar. 

Des de salaris superiors en homes, dones tractades com a objectes, anuncis que degraden la dona obligant-la a estar a casa, imposicions en els llocs de feina, -principalment reconeguts per homes -bomber, electricista, mecànic i metge entre altres-, fins l’educació que la societat rep envers la dona des de la infantesa, ens demostren el poc avançats que estem i la desigualtat constant que sempre s’ha viscut i es segueix vivint. 

És un fet que ja es nota en països desenvolupats com Espanya però que realment és molt més significatiu en cultures diferents o inferiors a les nostres, on el paper de la dona no està valorat i es veu com una càrrega per als del seu entorn. Això ens fa reflexionar sobre el fet de si les dones no es poden sentir segures ni dins les seves cases. Aquest és un fet real, doncs viuen abusos, tenen una constant por de mirar a la cara a qualsevol persona que la pugui fer sentir inferior i castigar-les pel simple fet del seu sexe fins arribar en alguns casos a la mort de la persona, tant mental com física. 

No és quelcom que es pugui canviar d’un dia per l’altre, però sí es necessita la col·laboració i la mentalitat oberta de tothom, perquè al cap i a la fi, tots som persones, som iguals i ens mereixen els mateixos drets, salaris, feines i tractes. 

Imatge extreta de Freepik