Un petit recull de l’assignatura de Periodisme

Òria Escuer

En aquest curs que ara s’acaba, 2022-23, els alumnes de primer de Batxillerat l’assignatura de Periodisme del Col·legi Episcopal hem après a ser i treballar com periodistes professionals. A part de col·laborar en la revista escolar Epis Report, hem participat en activitats i sortides de caràcter periodístic que ens han ajudat a entendre millor com funciona tot aquest món de la comunicació i dels mitjans.

A mi, personalment, aquesta assignatura m’ha ajudat a descobrir una necessitat que no sabia que tenia, que és la d’estar informada. Abans d’iniciar aquest camí no estava gaire al dia, ja que no m’agradava el fet de només escoltar notícies negatives, que són de les que es parla majoritàriament als mitjans de comunicació. També he après que el periodisme no només és la notícia, sinó que abasta un ventall molt més ampli del que em pensava, amb una gran quantitat de subgèneres.

A més a més, he descobert que el periodisme no només es limita a un grup de persones en concret, com vam poder comprovar amb la visita a TBVist, on els periodistes eren persones amb discapacitat, o inclús nosaltres, alumnes de Batxillerat sense cap mena de formació periodística, però que, no obstant, amb paciència, hem après tot allò que fa falta per ser un bon periodista i per redactar i publicar no només notícies, sinó articles d’opinió, cròniques, entrevistes, etc.

Definitivament, puc concloure que aquesta assignatura m’ha ajudat a entendre millor el món en què vivim, a desenvolupar un pensament més crític per allò que ens envolta i, per tant, a poder veure més enllà. Penso que és una assignatura en què tothom pot participar i de la qual tothom en pot treure profit, un fruit. Així doncs, la recomano a tothom que tingui oportunitat de fer-la.