La salut mental és una part fonamental de la salut física (Pixabay)
La salut mental és una part fonamental de la salut física (Pixabay)
/

La salut mental és una part fonamental de la salut física

Judit Gatnau i Clàudia Cuñat  

Enmig de l’actual crisi sanitària, si hi ha alguna cosa que no podem oblidar és la salut mental dels més joves. Abans de la pandèmia, ja era un gran repte entre els adolescents, però la Covid-19 encara ha agreujat més els problemes que comporta entre aquest col·lectiu. Tot i que els professionals de la sanitat pública fa anys que alerten d’aquesta situació, n’està realment conscienciada la societat? 

L’adolescència és una de les etapes de creixement i canvis més importants, el que ens suposa una necessitat social de relacionar-nos. L’aïllament que hem viscut en aquests últims mesos ha agreujat els indicis de trastorns psicològics que es poden manifestar en un futur.

Alhora, l’adolescència no és una etapa gens fàcil, la pressió i els problemes als quals ens enfrontem poden ser preocupants. Per a molts adolescents, aquestes i altres angoixes poden comportar un problema de salut mental.  

L’existència de problemes en l’estabilitat emocional està molt present, actualment som nosaltres, els mateixos adolescents, els qui estem començant a parlar cada vegada més obertament de com ens sentim i de les nostres necessitats. Els joves trenquem el tabú sobre la salut mental, afirmem que ser fràgils no és dolent.

Tot i que la societat en segueix minimitzant la seva importància, les noves generacions no volem silenciar els nostres problemes i demanem que es prenguin seriosament les malalties mentals.  

En una ment desordenada, una bona salut és impossible”, deia en Marcus Tullius. I és que, abans de començar a cuidar la salut física, hem de posar en ordre els nostres pensaments. Poder gaudir d’una estabilitat emocional i mental és la base de tot, sense salut mental no hi ha salut física, per això tenir cura d’aquest aspecte de la vida és primordial. 

(Pixabay)

Redactors Juniors

,
close