Font: getty.images
Font: getty.images
/

“La ratonera”, un dels bestsellers d’Agatha Christie

Marta Berenguer, Aitana González, Ariadna Jové i Laura Ortiz

“La ratonera” és una obra de teatre d’Agatha Christie pertanyent al subgènere de novel·la policial. Està dividida en dos actes, i, el primer, està dividit en dues escenes. A més, tota la història de aquesta obra de teatre transcorre a la mansió Monkswell, situada als afores de Londres. 

Concretament la història compta amb vuit personatges: Mollie Ralston, Giles Ralston, Christopher Wren, Senyora Boyle, Comandant Metcalf, Senyoreta Casewell, Senyor Paravicini i Sergent Trotter. 

Durant la història, els vuit personatges queden atrapats dins la casa a causa de la neu, i, seguidament, es troben relacionats amb un recent assassinat ocorregut a Londres, ja que a l’escenari del crim hi consta la direcció de la pensió Monkswell i la cançó dels tres ratolins cecs, insinuant que queden dos per eliminar. 

Per investigar el cas, arriba el sergent de policia Trotter, qui informa els hostes que l’assassí de la dona morta a Londres es dirigeix a la pensió. En aquesta, es produeix un segon assassinat, del qual qualsevol dels personatges pot ser el culpable. 

font: getty.images

Aquesta obra teatral la vam llegir a 3r d’ESO com a lectura obligatòria, i la vam representar entre els companys de classe fent un petit teatre. 

El que més vam gaudir de l’obra va ser la intriga d’intentar descobrir qui era l’assassí, i la tensió que vam viure en els moments de misteri. 

Trobem que el que la fa diferent de la resta de llibres de misteri, és que la història es basa en fets reals. Concretament en el cas de la vida de Dennis O’Neill, que va morir després que ell i el seu germà, Terence, patissin maltractaments extrems mentre es trobaven en acolliment d’un pagès i la seva dona a Shropshire l’any 1945.

Redactors Juniors

, , ,
close