Influencer gravant un vídeo per les seves xarxes socials. Freepik
//

Influencers, un lleure d’ofici

Mes enllà del filtre

Liza, Judith i Noret

Som la Liza, la Judith i la Noret i hem decidit parlar d’un tema molt polèmic en l’actualitat.

Noies, obro el meló: ser influencer, hobby o ofici? 

– Quina pregunta més curiosa… això és un tema que sempre debatim amb els meus col·legues. 

– Jo l’altre dia ho discutia amb la meva mare. Primer de tot, per situar una mica els oients, que és ser influencer? 

– Ser influencer és una persona amb capacitat de comunicar i influir en les decisions de compra – digues roba, cosmètics, restaurants de moda, oen diversos àmbit d’interès general . Té un gran poder de convicció i per suposat, acumula un gran nombre de seguidors en el seu perfil de la xarxa o xarxes socials que utilitza. 

– Si, però tots sabem sobradament que hi ha certes avantatges i desavantatges en aquest mundillo.. Com a positiu, et pot obrir oportunitats laborals molt grans! Evidentment, sempre i quan el/la influencer sigui prou bo/bona per seducir el seu públic. 

– Ja, però també s’ha de dir que pot acabar perjudicant  molt  la salut mental. La majoria dels o les influencers es preocupen de forma excessiva per l’opinió dels altres. La Maria Pombo, per esmentar alguna influencer, ha dit moltes vegades que ella demana opinió a tota la seva família abans de penjar qualsevol story o post. 

– O la famosíssima influencer Dulceida, que va decidir deixar les xarxes socials per la gran pressió que li ocasionava en el seu dia a dia. S’ha fet evident a través de les xarxes i per mitjà d’aquests famosos i famoses influencers que la cara fosca d’aquesta professió és present dia a dia. Les enveges i l’odi persistent aconsegueixen omplir el món virtual de tal manera que es fa insostenible continuar en aquest món i molts i moltes són els i les que decideixen fer un canvi de sentit en les seves vides. No hi ha cap tipus de filtre a l’hora de donar opinió, la gent dona per suposat que només per ser un personatge públic s’han d’acceptar qualsevol tipus de missatges. 

– Però també hem de tenir en compte que les xarxes socials poden ser una gran oportunitat per a empreses i marques per promocionar-se i arribar a un públic més ampli. En aquests casos, les xarxes socials es converteixen en una eina de treball i, per tant, un ofici. 

– Jo penso que si que és un ofici, ja que porta un gran treball al darrera, tot i que sovint no es veu.Sha d’estar constantment pensant en què poden dir, què poden oferir de diferent, d’alternatiu, de creatiu; d’on poden treure el contingut; de quina manera es projecta a l’exterior. Penseu que la imatge que s’ofereix és essencial per a poder obtenir un gran nombre de seguidors. A més, el sou és irregular i, per tant, s’ha d’estar constantment buscant oportunitats, col·laboracions, publicitat.Per tant, crec que totes podem dir que encara que no sigui una feina com les que estem habituats a veure, el món dels / de les influencers es pot considerar un treball. , Simplement  que els temps estan canviant i els influencers cada dia tenen més poder sobre la societat. Per tant, encara que sigui un tema nou, penso que totes estem d’acord en el fet que és un ofici. 

– Si, passen per molts problemes i potser no són físics, però si psicològics. Has d’estar molt bé mentalment per ser un bon influencer.