Igualtat de gènere

Lluís Roca, Laia Palau, Víctor Rubio i Arnau Playa

Amb motiu del 8M, hem realitzat un debat informal que pretén expressar els nostres punts de vista al voltant d’un tema d’actualitat com és la igualtat de gènere.

Víctor: 

La igualtat de génere legal podríem dir que hauria de ser prioritària, però hem d’entendre que els homes i dones no som iguals i mai podrem arribar a ser-ho. Biològicament som completament diferents i no podem canviar-ho; els homes tendeixen a tenir més força física que les dones i això és un fet constatat. Hem de saber portar una igualtat entre les persones siguin del gènere que siguin, però tampoc cal haver de convertir-nos en “hembristes” com sembla que l’estat persegueix.   

Lluís: 

La igualtat de gènere ha passat a nivells extrems. Trobo que ja no es busca reclamar aquesta igualtat, sinó que busquen queixar-se de tot el que troben malament i d’alguna manera ‘atacant’ els homes. Com ha comentat el meu company Victor, biològicament sóm diferents, i això s’ha d’acceptar. De totes maneres, no trobo que hi hagi discriminació; simplement som gèneres diferents amb maneres de ser i fer també diferents. No parlem de sentir-se superiors.

Arnau:

L’égalité entre les hommes et les femmes c’est très important pour avoir une societé juste, car si touts les citoyens d’un pay n’ont pas les mêmes droits n’est pas possible d’atteindre une societé avec des valeurs où tout le monde a les mêmes opportunités. Ce pour cela que nous devons lutter dans le but que le genre n’est pas une condition pour avoir un bon salaire, les hommes et les femmes doivent avoir les mêmes conditions de travail et gagner le même salaire.  

A partir d’aquí obrim debat obert en el podcast que us adjuntem a continuació: