És possible una gran apagada? (Pexels)
És possible una gran apagada? (Pexels)
/

És possible una ‘gran apagada’?

La crisi de les centrals elèctriques afecta arreu d’Europa

Jan Martinez, Kiara González, Mariya Dyakun i Cèlia Saborit

Durant els darrers dies, es parla sovint sobre la possible ‘Gran Apagada’. Alguns governs d’Europa estan preocupats i el govern d’Àustria, a mesura que passa el temps, es preocupa més, ja que aquest perill pot convertir-se real.

Creiem que això de cap manera pot arribar a passar, ja que totes les empreses depenen d’un corrent elèctric estable. A més a més, l’economia dels països europeus depèn de les companyies elèctriques, a causa del fet que tot s’ha convertit en molt tecnològic i que avui en dia tot depèn de l’electricitat.

Si es donés una gran apagada no hi hauria corrent elèctric. Sense aquest corrent elèctric i les empreses inutilitzades, no hi hauria productes per vendre i hi hauria descontentament general i escassetat de béns.

A sobre, els ciutadans no podrien cobrir les seves necessitats bàsiques als seus habitatges. La delinqüència augmentaria, els carrers de nit estarien completament a les fosques, la gent no sortiria de casa, hi hauria escassetat de queviures i, si aquesta situació s’allargués, Europa es veuria superada per una crisi que difícilment podria superar.

En conclusió, això no creiem que passi de cap de les maneres, ja que els governs dels diferents països d’Europa serien previsors i evitarien a tot preu que es produís una catàstrofe d’aquest calibre.

Una gran apagada afectaria a tot el món, ja que la gran majoria de països no tenen una economia independent, necessiten productes importats. Per tant, que Àustria hagi adaptat mesures tan extremes com animar als ciutadans a comprar espelmes, ens sembla una decisió fora de lloc i innecessària.

Redactors Juniors

, , ,
close