Descobrim el món a periodisme

Els alumnes de primer de batxillerat han pogut gaudir del primer any de la assignatura de periodisme i n’han pogut extreure bons fruits

Júlia Pérez Giné

Tot i que a vegades ho sembli, el treball d’un periodista no és gens fàcil. En aquest curs els alumnes de periodisme hem aprés a redactar notícies i articles i hem pogut veure el que és tenir una noticia publicada en la nostra pròpia revista a més de viure noves experiències i moure’ns per a trobar informació.

Al començar el curs vam fer una mica de temari, doncs és important saber què és una notícia, un article d’opinió, com fer una entrevista, etc. A més a més un periodista ha de conèixer diferents estils i formes de comunicar aquella informació que vol transmetre, per tant els alumnes hem tingut que aprendre a muntar vídeos i gravar podcast a part de millorar la nostra escriptura i adaptar-la al públic més adient per la informació que s’està donant.

A través de l’Epis Report, la revista escolar en la qual publiquem les nostres feines, se’ns han proposat diversos temes a treballar, els quals ens han donat una base i una mica més de cultura en molts àmbits diferents que molts de nosaltres no havíem valorat al llarg de les nostres vides o no havíem trobat interesants. A més a més aquesta assignatura ha representat un creixement interior com a escriptors i ens ha fet desenvolupar-nos i moure’ns fàcilment per les xarxes, l’escola i la ciutat, cobrint diverses notícies i buscant informació per a complementar-les correctament.

Collage d’imatges de Barcelona

Podem dir que aquesta assignatura ha representat una transformació en molts alumnes, els quals han aprés a informar-se correctament, han descobert i desenvolupat nous temes que han aprés a expressar de diverses maneres i per a diferents públics, alhora que han pogut gaudir d’una assignatura i unes activitats que els han marcat.