L’Art urbà a Ponent

83 views

Lleida maquilla el Casc antic

Aquest darrer mes d’abril a Lleida s’ha celebrat el 1r festival d’art urbà,  Lleida_potfest. Aquest festival es va portar a terme entre el 9  i el 18 d’abril en diferents carrers del centre històric.  Hi van participar cinc artistes diferents en un espai de més de 500 m2. 

Un dels protagonistes que ha donat vida als carrers de la nostra ciutat ha estat en Llukutter, un artista local que ha pintat la famosa façana del pub independentista Trivial i el de la Sala Gresca, al carrer Panera, del Casc antic. Per dibuixar-ho s’ha inspirat en grups famosos de música, utilitzant colors llampants i d’acord amb el color corporatiu de la Sala.

Aquesta proposta es va dur a terme per reivindicar la importància, avui, de l’art urbà, ja que després de la pandèmia aquest també s’ha vist afectat. Aquest festival es va adaptar a les mesures del Procicat, és a dir, a les mesures anti-Covid.

A Ponent, també veiem com hi ha manifestacions d’art com aquestes que hem vist aquest darrers dies al Casc antic de la ciutat. Penelles, un poble de la Noguera, una localitat amb tot just 500 habitants, és famós perquè hi ha grafits en diferents carrers del poble.  Visitar els seus carrers és com visitar un museu d’art de carrer a l’aire lliure, on més de cinquanta  artistes han participat en aquest petit poble aquests dos darrers anys, fent un atractiu turístic que concentra l’interès de molts ciutadans. Aquesta darrera proposta es va emmarcar dins del Festival GarGar, una proposta de dues empreses de disseny gràfic i estampacions. Aquest any se celebrarà la segona edició d’aquest festival on d’altres artistes deixaran empremta del seu art.  

close

El més recent