El col·legi m’ha ofert una de les coses més importants: la capacitat de dominar un idioma i saber moure’m pel món

/
43 views

Em dic Abril Albertín i porto gairebé disset anys estudiant al col·legi Episcopal i una de les coses per les quals em sento més orgullosa és la proximitat que el col·legi m’ha ofert a les llengües estrangeres.

Des que vaig començar a parvularis, el col·legi ha introduït molt satisfactòriament l’anglès a la meva vida diària. Mentre cursava infantil, amb quatre, cinc anys, ens feien explicar un conte utilitzant adhesius i dibuixos i després havíem d’explicar a casa tot el conte. Ho penso i em sorprèn que una nena tan petita pugui explicar un conte en anglès ella soleta.

Quan vaig entrar a primària, vaig començar amb les meves activitats extraescolars i n’hi vaig fer fins que vaig començar el programa Dual. Gairebé vuit anys fent anglès en les meves hores lliures dos cops a la setmana. Durant aquestes hores les meves senyoretes em van ensenyar més vocabulari del que ja sabia, em van preparar per poder mantenir una bona conversa en anglès i em van preparar per presentar-me a exàmens oficials, dels quals em vaig presentar a 4. Gràcies a totes aquelles hores que el centre em va oferir, avui en dia veig l’anglès com una llengua molt pròxima, ja que des de molt petita me l’han sabut inculcar perfectament.

Més gran, quan ja devia fer 3r de l’ESO, em vaig incorporar al programa Dual. El programa Dual és una possibilitat que ofereix el centre de cursar el batxillerat americà i simultàniament cursar 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat. Et permet tenir una doble titulació i treballant on-line. Actualment estic en el meu darrer any. He extret molta flexibilitat a l’hora de parlar l’anglès. Tinc una tutora a Florida amb la qui parlo quasi cada setmana i he fet amic d’altres països d’Europa amb qui em comunico en anglès. A part de saber redactar qualsevol redacció de qualsevol tema en anglès, també he adquirit una capacitat de pronúncia que mai pensava que tindria.

Per finalitzar, estic especialment agraïda al centre per la possibilitat del viatges i intercanvis que m’ha donat. Amb el centre he tingut l’oportunitat de viatjar a Polònia i al Regne Unit.

A Polònia, vaig anar amb tan sols catorze anys, i era un intercanvi. Vaig viure durant una setmana a casa d’una noia polonesa i la seva família. Vaig portar la vida que ella portava i vaig anar a l’escola a la qual ell anava. Després ella va venir aquí i va portar la vida que jo portava. Amb ella durant aquestes dues setmanes em vaig comunicar totalment en anglès i vaig aprendre tant sobre cultura i maneres d’espavilar-me sola… va ser una total immensió.

A Londres hi vaig anar amb quinze anys, i vaig viure durant una setmana sola a casa d’una parella d’anglesos. Durant aquella setmana vaig ser la filla única d’aquella parella i és una de les experiències que més m’ha marcat a la vida. Puc dir que quan realment aprens una llengua és quan et veus sola a casa d’uns desconeguts, si vols sobreviure has de tenir la capacitat de saber comunicar-te.

El col·legi m’ha ofert una de les coses més importants i més necessàries avui en dia: la capacitat de dominar un idioma i saber moure’m pel món. Aquestes són tan sols algunes experiències que jo he viscut, però sempre ens han ofert una molt bona aproximació a la llengua anglesa i a la seva cultura.

close

El més recent