Una rosa i un drac, contra el virus que s’ha propagat

/
100 views

La Covid-19, com el pitjor dels dracs, es va cruspir les roses i els llibres de l’any passat i va convertir la nostra ciutat en un desert de carrers buits, de persianes de llibreries abaixades i de roses que van marcir-se sense arribar al destí.   

El 23 d’abril se celebra el Dia del llibre i la rosa. Els carrers s’omplen de lectors a la recerca de l’última novel·la del seu autor favorit o d’una flor per regalar a un ésser estimat. Aquest any el confinament i la pandèmia han obligat a fer una celebració diferent.   

Avui, milers de lleidatans han fet cua per accedir durant el matí i la tarda, a l’espai habilitat per l’Ajuntament de Lleida, a l’avinguda Francesc Macià, on s’hi han aplegat  llibreries, editorials i floristeries, amb un aforament limitat a mil persones. 

En aquesta ocasió s’han superat les expectatives i s’han venut més llibres i roses de les previstes. A més, ha estat un dia meteorològicament esplèndit i s’ha pogut constatar que la gent volia respectar els protocols perquè la jornada s’ho valia. Hi havia ganes de Sant Jordi. 

Els llibreters també han quedat molt satisfets per les vendes i l’organització.  Igualment, els escriptors han estat contents perquè des de primera hora s’han pogut retrobar amb els seus lectors, han pogut recuperar la tradició de poder signar els seus llibres al carrer. Pel que fa a les flors, les roses s’han esgotat a mitja tarda. Entre els autors locals, els més venuts han estat Antonieta Jarné, la Maria Barbal i el Carles Porta.   

El desig que tenim tots de cara al Sant Jordi del 2022 és que la ciutat recuperi l’atmosfera que sempre ens havia acompanyat en un dia tan especial i tornem a sentir i viure aquesta festa amb l’alegria, amb la il·lusió del retrobament pels carrers. Així com que les llibreries recuperin l’estat natural de les seves parades, ben plenes de novetats i que els escriptors i escriptores puguin estampar les signatures i dedicatòries als lectors fidels… I que els cubells de les roses estiguin a vessar, i que ens puguem obsequiar llibres, amistat i flors de l’afecte en un dia tan nostrat.     

close

El més recent