Primeres sortides escolars en la nova normalitat

41 views

El Col·legi Episcopal és un dels primers centres de la província de Lleida que aconsegueix superar les barreres de la Covid-19

El passat dimecres 14 d’Abril, els alumnes de primer de batxillerat van gaudir d’una sortida a Barcelona per primera vegada des de l’inici de la pandèmia. L’escola, seguint tots els protocols de prevenció per garantir la seguretat de tot l’alumnat i del professorat, va voler demostrar el seu gran compromís envers les sortides escolars. Els alumnes van assistir a l’estrena de l’obra “Heroïnes o res” al teatre Nacional de Catalunya i a una descoberta pel barri gòtic de Barcelona.

Heroïnes o res, dirigida per Iván Morales i David Climent, és una obra novedosa en la qual l’autor intenta trencar amb els estereotips de la societat actual amb la participació de joves actors amb perfils molt diferents. Mitjançant els taurons que hi apareixen al llarg de l’obra, intenten mostrar d’una manera o altra la societat corrupta que els envolta, que els ignora i els ofega. Aquests personatges són molt diferents entre ells però a la vegada molt iguals, l’objectiu d’aconseguir fer un teatre revolucionari és el que els uneix.

Tot i ser una obra principalment adreçada a gent jove, el seu contingut va resultar ser complexe. L’intent de barrejar molts conceptes com la violència de gènere, els prejudicis, el masclisme, la llibertat d’expressió… van dificultar el missatge que es volia transmetre. No obstant, va esdevenir una obra molt propera de cara al públic majoritàriament adolescent al ser representada per actors i actrius joves. La seva proximitat va aconseguir travessar la distància que imposaven les mascaretes i les distàncies de seguretat a causa del coronavirus.

La jornada, principalment cultural i d’oci, va ser un primer contacte amb la situació actual per poder realitzar-ne d’altres en un futur. En petits grups d’alumnes i seguint la programació anticovid de l’escola, la sortida va resultar ser un total èxit.

Clàudia Cuñat, Marta Bernat, Judit Gatnau

close

El més recent