La Berta en el moment de votar el dia de les eleccions.

Eleccions en temps de pandèmia

/
21 views

Les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer van ser encara mes especials per aquells que van votar per primera vegada

El diumenge 14 de febrer de 2021 van ser les eleccions al Parlament de Catalunya, han sigut uns comicis diferents, sobretot marcats per la covid i van estar a punt d’ajornar-se per garantir la seguretat alhora de la votació. 
 
Actualment estem vivint uns temps amb molts canvis, en l’àmbit polític, econòmic, sanitari i social, i això s’ha reflectit en les campanyes electorals en els diferents partits que es presentaven. Es va poder constatar en els diferents debats que va haver-hi, més que buscar solucions, es van tirar les culpes els uns als altres de la situació del país, i això no ajuda a l’electorat a tindre clar el seu vot. 
 
Un tema que es va debatre molt, va ser la independència de Catalunya i aquí s’aprecia dos blocs clarament diferenciats, d’aquesta manera sí que ho pots tenir més clar a qui votar, a diferència dels altres temes. 
 
Una generació nova de votants, els joves que han complert divuit anys, van poder anar a votar per primera vegada en aquest moment tan convuls, cada vot és decisiu, encara que pensem que si no votem no canviarà el resultat, però no és així, molts vots dels indecisos poden fer variar el resultat. 
 
Hem parlat amb l’Alícia Cancelo i amb la Berta España, representants del grup. Les dues han complert aquest any la majoria d’edat i per tant ja tenen la possibilitat de votar, ens han exposat els seus motius perquè van decidir votar o no van votar el dia 14 de febrer de 2021 quan es van celebrar les eleccions de Catalunya. 

El meu primer vot

La Berta España i l’Alicia Cancelo expliquen, cada una d’elles des del seu punt de vista, què van sentir al votar per primera vegada en unes eleccions.

La raó per la qual vaig votar és perquè és una de les coses més emocionants que et pot passar una vegada compleixes els 18, quan arribes a la majoria d’edat significa tenir la capacitat de decidir per tu mateix que és el que vols i el que no, prendre decisions com triar al partit al qual votes, és una gran responsabilitat, almenys jo penso així. Tenia bastant clar a qui votar i després de veure un debat electoral, no vaig variar la meva opinió. 
 
Trobo que els joves s’han de conscienciar que anar a votar és molt important, es decideix el nostre futur i s’ha d’escoltar la nostra veu, en aquest temps on l’atur juvenil és el més elevat dels últims anys, i a on molts joves no es poden independitzar per manca d’ingressos, crec que els partits polítics haurien de dedicar-nos més temps i atenció, necessitem il·lusions que ens ajudin a estudiar, treballar… i no pensar que serem la generació que viurà pitjor que els nostres pares.  

Com molta gent opina, als divuit entres a la vida adulta mentre curses segon de batxillerat, i això és molt important, pots accedir a votar com ha fet molta gent que ha complert els divuit aquest any. La situació no ha sigut la millor i de fet jo vaig anar amb els meus pares, però vaig decidir no votar, ja que trobo que no estava suficientment informada ni preparada i he preferit no fer-ho. 
 
Des del meu punt de vista, penso que és un fet massa important i fer-ho sense estar consensuat, a part de ser innecessari presenta conseqüències, és un vot més i és important. Espero amb moltes ganes poder votar a les següents eleccions i tindre ben clar on vull invertir el meu vot. 

Abril Albertin, Berta España, Estel·la Diaz i Alicia Cancelo 

close

El més recent