Potser em regalen una rosa

/
32 views

Dia 23 d’abril, m’aixeco contenta i feliç. Em miro al mirall i em dic a mi mateixa: “Potser em regalen una rosa”. Em vesteixo per a l’ocasió, bonica i senzilla, i pentino el meu cabell en una llarga trena daurada. Em trobo amb els meus pares i els rebo amb petons, entusiasmada, perquè potser em regalen una rosa. Arribo a l’escola i veig els meus amics. Miro al meu voltant, tothom neguitós i a l’expectativa, desitjant rebre una rosa o un llibre. Comencen les classes i no rebo cap rosa, però no perdo l’esperança, perquè potser em regalen una rosa. És l’hora de l’esbarjo, i els nervis estan a flor de pell.

M’envolto de persones joves i el pati es veu més revoltós que mai. Nois caminant ràpid, noies arreglant-se el cabell, amigues que celebren Sant Jordi juntes, i parelles que es busquen entre la multitud per a mostrar-se l’amor que es tenen. Jo em trobo al bell mig dels adolescents, esperant rebre la meva rosa. Passen les hores i les lliçons, i cada vegada hi ha més noies que somriuen, amb les galtes del mateix color que la flor que els han regalat: roses. Hi ha demostracions d’amor, abraçades plenes d’il·lusió, declaracions nervioses i petons farcits de costum. Jo camino pels passadissos amb confiança, perquè potser em regalen una rosa.

S’acaba l’escola, i segueixo sense la meva flor desitjada, però persisteixo amb un somriure, perquè en arribar a casa potser rebo una rosa. Entro a la meva llar i la mare fa el dinar, amb una rialla d’orella a orella. “T’ha regalat una rosa el pare, oi?”, li pregunto, tot i saber la resposta. Ella em mira i percebo una brillantor als seus ulls: l’amor. La mare és feliç i jo també perquè potser em regalen una rosa.

Violeta Teixidó

close

El més recent