Els joves ja no escolten la ràdio

/
122 views

Les plataformes han substituït el mitjà tradicional

Avui en dia els joves, sobretot els adolescents, hem deixat de banda les eines físiques, com un llibre o la ràdio, per substituir-ho pel mitjà digital. Això ha fet que al sector musical també li afecti, ja que els joves hem passat d’escoltar la música a la ràdio, a escoltar-ho amb el nostre smartphone en plataformes digitals com podrien ser Spotify o Apple Music.

D’una banda, aquest canvi ha estat degut a que els joves tenim més a l’abast el dispositiu mòbil. Això fa que tinguem accés a la música amb un sol click, i amb una gran varietat de cançons per escollir. Per això els joves preferim abans el mòbil que la ràdio, ja que en aquest mitjà no poden escollir la cançó.

Tot i això, sí que és cert que una part de joves del nostre país ha continuat utilitzant aquest mitjà tradicional diàriament, però la puixança considerable de les plataformes de streaming ha fet que l’ús de la ràdio quedi relegat a gent més adulta, a partir dels 40 anys aproximadament, mentre que la mitjana d’edat de les plataformes digitals se situa abans de l’adolescència.

En conclusió, nosaltres com a adolescents creiem que no hauríem de deixar de banda el mitjà tradicional, però la comoditat de l’ús de les plataformes digitals fa que ens sigui més atractiu i més còmode per al dia a dia.

Xavi Casado, Judith Ortiz, Marc Hernandez

close

El més recent