Canvis en la cartellera de Disney

/
79 views

Les pel·lícules poden canviar la societat inculcant valors de respecte i igualtat als més petits

Aquests darrers dies està en boca de tots la gran notícia de la restricció de certes pel·lícules de Disney per a un públic infantil pel fet que mostren continguts racistes o masclistes.

Podem veure un clar exemple d’aquests pensaments en la pel·lícula de la Blancaneus, on l’únic paper de la dona és cuidar una casa i als homes que hi viuen en ella. A més a més, com en la gran majoria de pel·lícules apareix la necessitat de la figura de la dona que ha de ser salvada per un home.  

També podem veure un altre exemple en la pel·lícula de Dumbo, on els corbs feien un sketch humorístic ridiculitzant la forma d’actuar de les persones negres.  

Pensem que és una bona forma d’anar inculcant els valors de respecte i d’igualtat als més petits. A més a més,  creiem que si les pel·lícules van canviant aquests petits detalls poden ajudar a canviar la societat. Per últim, és també una manera d’aconseguir que Disney s’adapti a la ideologia de gran part de la societat actual.  

Per altra banda, també creiem que hi ha pel·lícules que són un clàssic i han marcat la nostra infància i ens sap greu que aquestes generacions que venen ara no puguin gaudir-les com nosaltres ho vam fer. I creiem que no podem jutjar els fets del passat amb pensaments del present.  

Una mesura alternativa que afavoriria tothom és no tant que s’eliminin aquests clàssics del cinema sinó que les noves incorporacions continuïn sent un clàssic per als més petits que mostrin models exemple de persones amb independència del sexe, la raça o religió.  

Alba Nuño, Èric Montardit, Etna Moreno, Gemma Biela, Maria Biosca, Marta Moya 

close

El més recent