Estratègia de màrqueting online: el fenomen de les xarxes socials

22 views

El anunciar-se a través d’Instagram o Facebook és un recurs cada cop més utilitzat per les empreses

El màrqueting online o també conegut com el màrqueting digital engloba totes aquelles promocions d’un producte que es dona en les xarxes socials com ara InstagramFacebookTik Tok. Els anomenats influencers són els encarregats de promocionar aquestes marques, siguin de roba, productes facials o altres temàtiques. Gràcies a ells els productes tenen més influència perquè la gent els acabi comprant. 

El tik tok és una xarxa social que als últims mesos s’ha posat molt de moda entre els joves tot i que també és utilitzada per gent de totes les edats. L’objectiu d’aquesta xarxa és el d’entretenir arrel d’uns vídeos que surten en un suggeriment a la pàgina principal i que s’adapten als gustos de cadascú. Molts influencers han sorgit mitjançant aquesta xarxa als quals els solen pagar per fer vídeos amb les seves marques. 

Facebook és una xarxa social en què es comparteixen fotos, vídeos, fer directes, conèixer a persones, parlar amb gent… El creador va ser Mark Zuckerberg al 2004. Depenent del país s’utilitza més una xarxa que una altra. L’edat mínima per utilitzar-lo és tretze anys.

Instagram és una xarxa social gratuïta per totes les edats que permet fer fotos, modificar-les amb efectes especials i poder compartir-les en altres xarxes socials com ara Facebook,  Twitter… Mitjançant aquesta app també podem apreciar més a fons com els coneguts influencers surten a fotos amb marques determinades, sempre etiquetant a la marca equivalent ja sigui des del seu propi perfil o des del perfil de la marca promocionada com ara poden ser NikeAdidasShine, entre altres.  

Aquestes xarxes faciliten el fet de comprar productes en tan sols fent un clic a l’apartat de “compra”.  

Estratègia de màrqueting per part dels influencers 

Fa uns dies  l’influencer Naim Darrechi va publicar un vídeo al Tik Tok on deia que el seu amic Jean Carlo León, un altre influencer mexicà, no li donava els drets d’autor d’una cançó que hauria d’haver sortit el passat dimarts amb el pretext que ell i la seva actual parella Darian Rojas sortien al vídeo i per problemes de gelosia per part de Jean no li permetia publicar-lo. 

Es va formar una polèmica en la qual volien cancel·lar l’influencer Jean Carlos. Aixó va provocar la baixada de seguidors. L’influencer es va limitar al marge i no va mencionar res respecte al tema. 

Quatre dies després van pujar els dos un vídeo amb la cançó ja publicada. 

Aquesta va ser una estratègia de màrqueting per part dels dos influencers que teniua com objectiu que la cançó tingués més visualitzacions i més rebot en la gent i així va ser, degut  aquesta polèmica la gent es va interessar en la cançó i finalment tothom que va veure la notícia es va sentir encuriosit pel videoclip.  

close

El més recent