Els adolescents, oblidats durant el confinament i criticats en aquesta nova normalitat

62 views

Es responsabilitza el col·lectiu dels nous contagis tot i haver altres factors que també són determinants

Fa uns mesos, ningú s’imaginava que una pandèmia mundial arribaria i canviaria la nostra vida probablement per sempre. El col·lectiu més jove, encara que no hagi perdut la seva feina ni el seu sou, podem afirmar que ha estat un dels principals afectats per la Covid’19. Durant el confinament van ser oblidats pels governs i en la nova normalitat, lideren tots el titulars de les notícies on se’ls critica per la seva suposada falta de coherència. Sent l’adolescència una de les etapes més transcendentals de la vida, ens preguntem: algú ha pensat en els adolescents i les seves necessitats?

Els i les adolescents han viscut la pandèmia en una etapa de la vida única i determinant per al seu desenvolupament personal, han experimentat com s’aturava i es transformava la seva vida, donant una volta de 180 graus i canviant tot allò que tenien per segur. Durant el confinament és van excloure les seves necessitats; de sobte, la seva vida social es va aturar. Encara així, van haver de continuar educant-se, formant-se i aprenent d’una manera alternativa i segons alguns experts poc efectiva. Mentre els contagis augmentaven, paral·lelament els joves, en silenci, sofrien crisis emocionals i incrementaven les seves seqüeles psicològiques. Aquets problemes de salut no van ser causats per la por al desconegut virus, sinó que com ja hem dit abans el principal problema ha estat el distanciament social, la relació entre infinites quarantenes i angoixes psicològiques.

“Ni nits d’estiu, ni festes majors, ni concerts, ni discoteques, ni esports d’equip, ni classes de música ni altres aficions… El virus s’està cruspint moments cabdals en la construcció de la identitat dels joves”

@teresaterradesp

A més a més, els darrers mesos, els mitjans de comunicació s’han omplert de titulars que informaven de festes il·legals, botellons i de jovent que lidera la taxa de propagació de la Covid-19, sense ser del tot cert. Per contra, ningú publicava que les terrasses estaven plenes de gent de totes les edats ni la constància en les celebracions de reunions per festes o aniversaris. Tota la culpa ha recaigut sobre els adolescents. I resulta que el govern ha permès que la gent amb Covid’19 pugui anar a votar presencialment en lloc de votar per correu, i que en el transport públic no hi hagi un aforament limitat a part de diverses altres situacions que estan causant un empitjorament de la pandèmia.

Quan només queda temps p a les obligacions.L’aïllament s’ha endut possibilitats d’encontres, enamoraments, petons abraçades i noves coneixences..el virus s’ha cruspit el temps que els joves passen lluny de les seves famílies

@teresaterradesp

La vida social s’ha convertit en el més important per al jovent, no perquè siguin rebels ni perquè no vulguin interactuar amb el seus pares sinó perquè aquesta s’ha convertit en una via de sortida que els permet desconnectar de la realitat. Després de viure en una realitat que semblava ficció, han estat criticats i menyspreats per una societat que un cop més ha evidenciat ser poc empàtica i inclusiva. Malgrat tot això, han seguit endavant, s’han seguit formant en les classes online, han seguit socialitzant de manera alternativa i sobretot han afrontat aquesta situació amb positivisme. Per aquesta raó podem afirmar que jutjar l’adolescència de manera global ha esdevingut un error.

Blau, Ares, Blanca, Mar, Joan i Carla

close

El més recent