El negoci del màrketing es dispara entre els influencers

22 views

La nova estratègia de venda que triomfa en el mercat

El màrqueting d’influencers és una de les estratègies de publicitat més utilitzades avui en dia. Aquest consisteix en la col·laboració entre conegudes marques i usuaris populars en les rets. Aquests usuaris, popularment coneguts com influencers, tenen una certa influencia sobre la població, més específicament sobre els seus seguidors. Alhora de promociona un producte d’una marca a canvi de diners o de mostres gratuïtes, proporcionen vendes directes a l’empresa.

Dins dels plans de màrqueting digital, la publicitat en xarxes socials és un dels recursos més poderosos per aconseguir uns bons resultats de negoci. Actualment, aquesta solució publicitària s’adapta a tot tipus d’empreses, de pressupostos i de necessitats. Les empreses cada vegada tenen més presència en aquest entorn comunicatiu, gràcies als seus bons resultats i al fet que les audiències potencials es troben allà.

Algunes d’aquestes marques són molt populars i per tant també les que més interès generen entre le sempreses. En el primer lloc es posiciona Facebook, aquesta xarxa compta amb una amplíssima interfície publicitària, en la qual els anunciants disposen de tot tipus d’opcions per promocionar els seus continguts o presentar els seus productes i serveis. En segon lloc parlem de l’Instagram, que s’ha convertit en la xarxa més popular entre els adolescents durant l’última dècada. Utilitza campanyes amb un elevat component visual i codis de descompte. Seguidament trobem el Twitter, encara que ja no gaudeix de la popularitat d’abans, continua sent una opció molt interessant pel que fa a publicitat gràcies al ús de les famoses etiquetes o hashtags. Finalment tenim Youtube, la millor opció per promocionar una marca a través de vídeos, l’alternativa a les publicacions.

No obstant, aquest nou tipus de màrqueting, com totes les tendències sorgides recentment, ha desencadenat avantatges i inconvenients. D’una banda, la publicitat en les xarxes socials permet incrementar les vendes i la visibilitat d’un producte de manera ràpida i efectiva. Per això, per fer arribar una marca als usuaris d’una xarxa social determinada, els anuncis promocionats per influencers són el camí més eficient. D’un altra banda, aquesta nova tendència ha generat una debat en la societat actual ja que molts d’aquests anuncis manquen de transparència. En aquestes ocasions es produeix un conflicte de caràcter ètic i d’honestedat professional. Molts cops aquests influencers es dediquen a parlar d’una determinada marca o productes en públic rebent a canvi algun tipus de remuneració o compensació.

Les xarxes socials s’han convertit en una alternativa a la publicitat tradicional i això permet a les empreses fer arribar el seu producte d’una manera ràpida i econòmica al seu públic objectiu. Però realment podria considerar-se ètic que una persona promocioni un producte davant dels seus seguidors només per diners i sense que realment cregui en la seva utilitat?

Blau, Blanca, Ares, Carla, Joan i Mar

close

El més recent