Responsable cinemes Funàtic de Lleida: “Abans la sala estava plena tot el dia i ara com a molt hi ha 10 espectadors i encara gràcies” 

112 views

El primer cinema va sorgir el 1885 al Gran Café de París i des d’aleshores han anat incrementant el nombre d’espectadors fins que han arribat les primeres plataformes digitals el 2002: a partir d’aquí es sorgeix una forta competència als cinemes. 
 
El cinema és un negoci que l’any 2019 va recaptar quaranta-dos mil milions de dòlars. L’any passat, a causa de la pandèmia, van perdre un 80% de la seva recaptació en comparació amb l’any anterior.  Aquesta dada representa una gran pèrdua directa en el negoci audiovisual i indirecta els negocis que se’n deriven.  

Per tal de conèixer de primera mà aquesta realitat ens hem acostat a un dels cinemes de la nostra ciutat, concretament un espai multicinema com el Funàtic. 
 
En l’enllaç que us adjuntem podreu descobrir les dificultats per les quals passa aquest negoci de caire cultural.   
 

 
Per protegir als clients, han introduït diverses mesures: “Separant els seients i donant uns metres de distància, separant un màxim possible, com a molt dos o tres seients. Apart d’això, tenim unes fundes de plàstic per a que les persones puguin posar-ho en els seients com a mètode de protecció. D’aquesta manera no hem de netejar els seients cada dos per tres.” 
 
Fora de les desastroses xifres, ens topem amb altres problemes. La indústria del cinema no es frena, encara amb el coronavirus, els grans estudis continuen rodant pel·lícules (seguint les mesures requerides). Per la qual cosa, en 2022 (any que s’espera la nova normalitat) tindrem als cinemes un col·lapse de totes les pel·lícules que s’han continuat fent en aquests dos anys i que no s’han presentat pel simple motiu de no voler sofrir pèrdues per part dels estudis. A aquests títols endarrerits se’ls sumaran amb els nous títols del 2022. 
 
  
 
Joel Franco, Alex Mihoc, Candela Esteve i Juanma Añorga. 

close

El més recent