Una tauleta tàctil en una llibreria.

Llibres digitals o en paper: Què és més pràctic?

/
41 views

Avantatges i inconvenients dels formats digitals i el paper

El nostre grup té diferents punts de vista respecte a aquest tema i hem dividit els nostres arguments en dos parts:

Per una part estem a favor de l’ús d’ordinadors/internet per a l’estudi. Creiem que és més pràctic aquest sistema amb el qual es pot obtenir informació més extensa ja que es poden consultar diferents pagines webs d’un tema i desenvolupar el treball. Segons el nostre criteri, a l’hora de treballar tenim més interès i motivació i això ens dona també millors resultats finals. Alhora podem informar-nos amb vídeos i fotos del tema que vulguem tractar i així fer l’estudi més fàcil d’entendre.

Creiem que en un futur aquesta serà la manera d’estudiar dels nens d’avui dia, per això hem d’evolucionar a la mateixa vegada que ho fa el món.

Una avantatge molt favorable és el poder  corregir i comentar de manera instantània les activitats realitzades a classe o a casa. També ens facilita la comunicació entre professors i estudiants gràcies als xats i correus electrònics. Per últim, però no menys important s’estalvia paper i afavoreix al medi ambient.

Per altra banda alguns membres del grup estan a favor de la utilització de llibres de paper.

La raó principal és perquè pensem que podem aprendre a la mateixa vegada que apreciem els llibres d’una manera diferent a l’hora de desenvolupar la nostra ment.

Cal tenir en compte que no tots els llibres els podem trobar en format digital. A més tampoc totes les persones s’han pogut adaptar tan ràpidament a aquest nou entorn tecnològic, per això hauríem de seguir elaborant llibres d’aprenentatge en paper.

Molts estudis han corroborat que els textos en paper ajuden a memoritzar millor la informació. A més els llibres en paper no necessiten bateria i no ens hem de preocupar pel seu desgast. Tampoc depenen de la connexió a internet i això fa que el puguem utilitzar en qualsevol lloc i moment.

Finalment, la raó més important seria que amb el llibres de paper podem millorar l’ortografia en canvi en els ordenadors ja es corregeix automàticament.

close

El més recent