Pàdel, un nou esport consolidat

31 views

La nova moda ha fet crèixer el nombre de persones que el practica

El pàdel és un joc de competició per parelles, és a dir, dos contra dos. L’objectiu éscolpejar la pilota amb una pala en direcció al camp contrari. La pilota ha de ser resposta per un sol toc per part d’un dels dos jugadors. Es practica en un camp especial que normalment mesura 20 metres de llargada i 10 metres d’amplada, envoltat de tanques o parets frontals i laterals. A cada meitat del camp juga una parella. 

El pàdel és una barreja de diferents esports com el tenis o l’ esquaix.  A banda de la competició el pàdel és un esport que ha crescut molt socialment. Tota la família i també amb els amics el pot practicar, és més agraït que el tennis.  

L’esport Neix a Acapulco (Mèxic), on hi participen persones de tota mena d’edats. Enrique Corcuera es considera l’inventor d’aquesta activitat, un empresari que l’any 1962 va disposar d’una de les parets de casa seva, tanques metàl·liques, una xarxa, una pala de fusta i una pilota. 

Actualment, hi ha molts estudis i estadístiques que demostren el gran creixement del pàdel a Espanya, sent el pàdel un dels esports més practicats del nostre país, l’evolució del pàdel a Espanya va ser als anys 90, quan figures destacades dels àmbits polític, empresarial i periodístic es van convertir en un fan d’aquest esport i això va fer que es convertís en esport de moda. 

Finalment, al juliol de 1991 es va constituir la Federació Internacional de Pàdel, presidida per Julio Alegría Artiach. Va organitzar un circuit de partits internacionals de pàdel i va establir una regulació del pàdel a nivell internacional. Podem dir que es van consolidar els fonaments del pàdel com a esport internacional. 

Els millors Jugadors de pàdel del món són: Paquito Navarro, Juan Lebron, Alejandro Galán, Pablo Lima i Sanyo Gutiérrez. 

I les millors jugadores són: Gemma Triay, Marta Marrero, Alejandra Salazar, Lucía Sainz i les bessones Alayeto.  

Algunes de les marques més destacades del pàdel són Lion, Babolat, Head padel, Nox o Adidas.

Una judenenca en el món del pàdel 

La Gemma Pallerola, una noia de setze anys que actualment viu a Lleida, porta jugant al pàdel des dels deu anys al Club Pàdel Juneda i compta amb la llicència federativa del Circuit Català de Menors i Circuit Espanyol de Menors. Actualment competeix en la categoria Junior femení. Va començar competint arreu del Segrià fins avui dia.  

Destina quatre dies d’entrenament repartits entre els Clubs de Juneda i Mollerussa, no obstant això, esporàdicament realitza entrenaments fora la província de Lleida.  

Una de les competicions més importants que ha guanyat al llarg de la seva trajectòria ha estat a Lleida quedant primera a la categoria Aleví Femení. A més a més, va ser campiona de consolació al Gran Slam de Menors de Catalunya; semifinalista a la fase prèvia d’Espanya Castelló de la Plana

Avui en dia no està competint, ja que amb el tema de la Covid-19 no pot viatjar ni competir a altres ciutats a causa del confinament perimetral.  

Hem tingut l’oportunitat de contactar amb la Gemma i ens ha explicat com és la seva experiència amb el pàdel. Ens ha dit que se sent a gust jugant al pàdel perquè ha pogut conèixer gent meravellosa que gaudeix d’aquest esport com ella. També ens ha explicat que no es penedeix de jugar al pàdel ni de competir. És cert que ha patit moments de dificultats però se n’ha anat sortint amb esforç i constància.

Practicar un esport i estar al nivell que es demana no és sempre una tasca fàcil però quan un vol fer quelcom a la vida i lluita per aconseguir-ho, normalment se’n surt.

close

El més recent