Kamala Harris, la imatge del futur

/
69 views

El 20 de gener del 2021, Kamala Harris va començar a exercir oficialment el càrrec de vicepresidenta del Estats Units d’Amèrica. Parlem de la primera dona que en tota la història d’aquesta gran potència ha arribat a a aquest càrrec; la primera figura femenina i afroamericana. Ha ocupat al llarg de la seva vida diferents càrrecs públics, des de Fiscal general al districte de San Francisco i de Califòrnia, a candidata per a la vicepresidència del partit de Joe Biden.

Harris és la cara del futur, l’exemple de superació, la definició de treball i constància i la ídol de moltes noies joves.

Defensa que la seva candidatura atreu tant a progressistes com a moderats. Vol millorar les polítiques que busquen resultats graduals i específics, posant en el punt de mira els grups històricament marginats: dones, persones de color, persones al llindar de la misèria, entre d’altres. A més, la flamant vicepresidenta defensa actuacions progressistes com ara la reforma de la policia i critica actituds i comentaris que porten entre d’altres al racisme estructural. Les seves habilitats de debat i la seva forta personalitat han fet que arribi tan lluny.

Penso que això és el que necessita ara mateix la societat en la que vivim. Els nostres líders polítics sense deixar de costat temes econòmics, polítics o legals han de centrar-se en canvis socials i en el benestar conjunt de la societat.

L’ombra de Biden en el poder és una dona forta, lluitadora i valenta. No ha tingut massa oportunitats ni ha viscut situacions fàcils al llarg de la seva vida en els diferents àmbits, a causa del seu color, raça i ètnia; però ha sabut tirar endavant i, alhora, formar-se constantment. Com he dit abans, s’ha convertit en l’exemple de moltes nenes i noies, ha fet veure a la societat que una dona és tan valida com un home i que tots dos són iguals de capaços a l’hora de dirigir una súper potència com els Estats Units.

Per poder progressar com a país, s’ha de tenir una bona base social, respecte i igualtat entre totes i cadascuna de les persones que hi convivim.

Vivim en una societat irrespectuosa i egoista, pensem exclusivament en el nostre propi bé i no en el mal que podem causar als altres. Som poc empàtics i ens queixem massa. Hem de començar a actuar com a grup, anar a una i fer del respecte i la igualtat la base de la societat. Tot i això, penso que estem més a prop del final que del principi de la lluita social que s’ha emportat la vida de moltes persones i col·lectius per arribar a una igualtat absoluta.

Tinc molt clar que el 20 de gener del 2021 serà un dia per recordar, els Estat Units han fet història. Kamala Harris és història en present. Aquest fet ha suposat el canvi i trencament de molts ideals i pensaments als que la gent seguia donant suport.

Comença una nova era, on les dones per fi ocuparem els càrrecs pels que sempre em lluitat.

Elena Aventín

close

El més recent