Una consola de videojocs. (Unsplash)

Els efectes dels videojocs en els seus jugadors

/
32 views

Malgrat que poden semblar un mal exemple o que són violens tenen molts avantatges

El tema dels videojocs ha generat molt debat de com poden afectar als adolescents. En alguns casos poden arribar a canviar la seva actitud, i finr i tot tornar-se agressius. Altres poden arribar a sentir-se en pau i tranquil·litat perquè troben en els videojocs troben el que no tenen en la vida real i per això s’hi senten cada vegada més atrets.
 
Cal recordar que durant més de trenta anys els videojocs han divertit a milers de joves i alguns adults al voltant del món. Al llarg de la història s’han creat més i més tipus de videojocs igual que diferents maneres de jugar-los. Actualment, com tothom sap, es poden trobar videojocs d’aventura, estratègia, lluita, plataformes, rol, musicals, party game, simulació, esport, carreres, entre altres. M’agradaria centrar-me eb com suposadament influeixen els jocs violents en el desenvolupament d’un jove en l’actualitat.

Per moltes persones els jocs violents són clarament un mal exemple ja que els ensenya que la violència és la sortida als problemes, però això només es genera per l’ús inadequat o excessiu dels videojocs. Malgrat això, és innegable que els videojocs tenen molts avantatges com per exemple, ensenyen a resoldre problemes tècnics, estimulant l’habilitat dels jugadors amb els seus reflexos visuals i enfocant múltiples punts de visió. Fins i tot milloren la comunicació quan es juga en família o en línia.

Els videojocs també s’utilitzen com una einta d’entreteniment en clíniques i hospitals, així com en determinades teràpies de rehabilitació. També hi ha facultats acadèmiques i educatives que utilitzen els videojocs per potenciar habilitats dels alumnes. A més existeixen diversos jocs en els quals s’aprenen molts conceptes sobre la història i la cultura en general.

Podem parlar, per exemple d’un cas concret com el videojoc Fortnite Battle Royale, que  compta amb fins a 100 jugadors i on l’objectiu és intentar ser l’últim jugador que quedi en vida eliminant a altres jugadors mentre la zona del mapa es va encongint. Els jugadors han de buscar armes per a guanyar avantatge sobre els seus oponents. L’únic inconvenient d’aquest joc és l’addicció que presenta i l’exposició d’informació personal a desconeguts. 
 
En conclusió, els videojocs poden ser tan bons com dolents i depenen de l’ús que se’ls dona i el control sobre ells. 

Alicia Cancelo

close

El més recent