Whatsapp: la privacitat dels seus usuaris

/
53 views

Els nous termes i condicions enforteixen els seus clients i acaben amb la privacitat de les nostres relacions socials

La companyia de Whatsapp, propietat de la gran empresa creada per Mark Zuckerberg Facebook, està generant fortes controvèrsies per les seves noves polítiques de privacitat.

En els darrers dies s’ha generat una important polèmica a les xarxes socials al voltant de Whatsapp, després que l’aplicaicó actualitzés les seves polítiques de privacitat. La decisió de la companyia propietat del creador de Facebook Mark Zuckerber, ha generat una gran controversia ja que tots els usuaris, tant els d’IOS com els d’’Android, havien d’acceptar abans de mitjans de febrer les condicions per poder utilitzar l’aplicació. Si l’usuari no les accepta, haurà d’abandonar l’aplicació i no podrà fer-ne ús. Si, per contra, aceppta les condicions, autoritza que Whatsapp pugui entrar a tots i cada un dels missatges, àudios, fotografies i videos privats, amb el risc per la privacitat que això comporta.

En aquestes darreres setmanes les xarses s’han omplert de missatges crítics amb aquesta decisió de la companyia de Zuckerberg. No obstant, n’hi ha hagut també a favor, ja que aquesta mesura – es considera per part d’alguns– podria servir per avançar-se a possibles actes delictius, també atemptats.  

Aquesta no és la primera vegada que Facebook té problemes amb els seus clients. El 2018, Zuckerberg va haver de declarar a la cort suprema dels Estats Units per la filtració de dades dels usuaris en benefici de la campanya electoral de qui acabaria essent president, el republicà Donald Trump.

Des de l’EpisReport entenem que la privacitat dels usuaris és important i WhatsApp hauria de respectar-la. Podem entendre la preocupació de l’aplicació pel que fa a una part de la informació que es transet en els seus missatges,  però també ha d’entendre que hi ha missatges i tendències molt personals que sota cap concepte poden sortir a la llum. Segurament, es pot trobar un terme mig. Ara per ara, ens costa pensar en un futur sense els whats.

Joel Franco, Alex Mihoc, Candela Esteve, Paula Girol, Juanma Añorga i Gloria Guasch.

close

El més recent