Núria Ros: “És important no deixar-nos vèncer pel desànim i buscar altres formes de celebrar el Nadal”

111 views

Núria Ros, cap del departament de Tutories i principal responsable de la Campanya de Nadal al Col·legi  

La campanya de Nadal serà molt diferent a les dels anys anteriors? 

En alguns aspectes sí, serà molt diferent, ja que hi haurà moltes activitats nadalenques que no es podran fer en grup i, per tant s’hauran de improvisar noves situacions, però l’essència del Nadal no canviarà, segur que es gaudirà d’aquest esperit nadalenc que afortunadament sempre ens inunda per aquestes festes. 

Com ha afectat el covid a la campanya de Nadal? 

Afecta des de diferents vessants, hi haurà moltes famílies que no podran trobar-se per fer els àpats del Nadal, uns per evitar contagis, altres perquè malauradament estan en una situació econòmicament delicada, ja que des del mes de març quan la pandèmia va esclatar, que no han pogut treballar amb normalitat. I altres, perquè ja no hi són. 

Com s’organitzarà la campanya de Nadal al col·legi? 

Aquest any la campanya de Nadal segueix amb el seu objectiu habitual, treballar el Nadal des de la solidaritat, organitzant la recollida d’aliments per les persones de la ciutat de Lleida que pateixen precarietat alimentària. 

El tema organitzatiu de la campanya s’ha treballat i resolt amb la il·lusió de buscar alternatives, cal dir que una bona part dels i de les alumnes del col·legi, amb la seva energia contagiosa, han estat els veritables engrescadors de seguir fent activitats de Nadal, que en un primer moment s’ havien descartat per la situació de la pandèmia. 

Realment creiem que es oportú fer la campanya de Nadal, en les circumstància en les que estem? 

Després de meditar, i mesurar els risc que suposava fer les habituals activitats amb els grups d’alumnes de cada de curs, i altres actuacions que es venen fent per aquestes dates de Nadal des de fa temps, es va arribar a la resolució que algunes activitats es podien fer amb el mateix format però amb grups petits i estables i això no suposava incomplir cap mesura sanitària establerta al col·legi. 

Quins han estat els grans canvis? 

Els canvis han estat més en les formes que en els objectius, és a dir se segueix treballant les campanyes de Nadal des de la missió educadora, celebrant la festa del naixement de Jesús que porta un missatge d’amor i que ens apropa al retrobament i la solidaritat.

De quina manera afectarà a les activitats internes de cada etapa? 

Aquest any es deixarà de fer algunes activitats com les cantades nadalenques d’Educació Infantil i Primària davant els pares i mares al saló d’actes, però els/ les alumnes gravaran un vídeo cantant Nadales a la classe i s’enviarà a les famílies per felicitar el Nadal. 

La tradicional visita del Camarlenc als alumnes més petits, enguany serà virtual, a l’igual que la majoria de celebracions eucarístiques Nadalenques que han passat a un format telemàtic.

L’esperat Pessebre Vivent dels alumnes de 4t d’ESO es farà per grups estables de classe, per tant s’han dividit en tres grups en tres horaris diferents i es podrà visitar per torns d’alumnes en un dels tres horaris, d’aquesta manera no s’acumulen alumnes de diferents classes i etapes. 

L’esmorzar nadalenc al menjador del col·legi i l’obra de teatre dels alumnes de Batxillerat, enguany no es pot realitzar però es faran activitats de Nadal a l’aula amb el grup de tutoria. 

Crec que malgrat tot és important no deixar-nos vèncer per la por o pel desànim i buscar altres formes de celebrar el Nadal, hi ha activitats que no suposen cap risc sanitari i les que no es poden fer, cal intentar substituir-les per altres. Crec que amb il·lusió i imaginació, pot convertir-se en un Nadal viu i creatiu!!!

Professora Núria Ros

Judith Ortiz, Marc Hernandez, Sandra Estruch i Laura Garcia

close

El més recent