Els comerciants de la Zona Alta adapten la campanya de Nadal a les restriccions

76 views

“Nosaltres no volem perdre la il·lusió i volem que els nostres clients tampoc”, detalla la gerent dinamitzadora de la Zona Alta

El Nadal és una festivitat que porta vigent des de fa segles en la religió del cristianisme, i en l’actualitat és una de les celebracions més esperades per gran part de la població del món. No obstant, el virus que està afectant a nivell mundial, ha causat que algunes tradicions d’aquest temps festiu surtin mal parades.

La Zona Alta de Lleida és una de les àrees centrals de la ciutat, en la qual hi viu gran part de la població. Durant el Nadal, tots els carrers de la ciutat són plens de llum i decoració nadalenca amb l’objectiu de donar-li la benvinguda a les festes de nadal i enlluernar la ciutat.

Per poder conèixer més aquesta zona de Lleida, hem volgut contactar amb la Marta Sans, gerent dinamitzadora de la Zona Alta de Lleida des de fa més de 10 anys, que carrega amb la responsabilitat, entre d’altres, d’activar aquesta àrea comercial tot fent accions per millorar certs aspectes del barri, amb l’objectiu que sigui un lloc viu i molt còmode tant per viure com per passejar.

Així, ens explica que durant el primer confinament van aconsellar als establiments de la zona que estiguessin molt visibles i atents amb els seus clients per tal que les persones tinguessin més ganes a l’hora d’anar a gastar en aquells comerços i que la situació no els tirés enrere.

A causa de la situació que estem vivint actualment, la Covid19 ens indica que “hi ha comerços que han tancat per problemes econòmics o perquè han avançat la seva jubilació. Però aquest fet, ha comportat l’obertura d’altres petits i grans comerços.”

En aquest context de dificultats, a les portes d’una hipotètica tercera onada, la Marta ens explica que “és un Nadal molt estrany”. “La gent confia i estem molt contents perquè estan responen amb el comerç local, estan premiant l’atenció professionalitzada i la qualitat. Però és un any molt atípic, els altres anys, durant el mes de desembre, es veia molta alegria i ganes de compres per fer regals als teus familiars, aquest any, la gent s’espera per saber què passarà”, explica Sans.

Per tal de fer front a la situació crítica i poder contrarestar l’efecte i la competència de plataformes de venda online, es va crear i fomentar una plataforma online pròpia, la primera a Lleida, un market place, la www.zonaalta.online, en què els clients podien mirar les botigues de manera online, sense la necessitat de sortir al carrer, i et portaven a casa els productes locals que demanaves.

Pel que fa a les mesures del toc de queda, tancament o aforaments reduïts que afecten sobre la restauració comenta que els afecta i molt, ja que “el comerç necessita la restauració i la restauració al comerç”. “La restauració dona vida al barri”, subratlla.

Amb el tema de l’enllumenat i l’ornamentació s’ha intentat fer el màxim possible però per algunes restriccions hi ha decoracions que no s’han pogut posar com per exemple l’os de peluix d’1,80 metres. A causa de que tothom el vol abraçar i fer-se fotos amb ell, aquest any ha hagut “d’hivernar” –ens diu la Marta– “no s’ha pogut treure”. “Nosaltres no volem perdre la il·lusió i volem que els nostres clients segueixin amb les emocions que durant anys estem treballant. El lema d’aquest any és precisament Conservem la il·lusió“, explica.

Des d’EPISReport som coneixedors que en les darreres setmanes hi ha hagut atracaments en diferents comerços de la Zona Alta. Sobre aquest tema la gerent dinamitzadora de la Zona Alta ens explica que van fer reunió conjunta amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. “S’ha visitat els afectats. S’ha demanat que en hores de toc de queda i quan al barri encara hi ha comerç o restauració obert que estigui més vigilat”.

I, una última pregunta, abans d’acabar, que ens adonem que toca la fibra de la Marta: volem saber si han pensat en reivindicar que la cavalcada dels Reis passi algun any per la Zona Alta. “Fa molts anys que ho demanem, però costa trencar tradicions”, es lamenta.

Ikrame Bouali, Ariadna Garreta, Helena Santos, Dina Sorouri, Violeta Teixidó 

close

El més recent