La campanya de recollida d’aliments s’adapta a la Covid-19

44 views

Com cada any, acabem el desembre amb la campanya de Nadal, una de les campanyes amb més volum de feina per l’equip humà, però amb uns resultats de satisfacció molt alts. Un any més el col·legi Episcopal es proposa ajudar als més necessitats de la nostra societat, realitzant així una sèrie d’activitats com ara la recollida d’aliments. 
 
Enguany aquest 2020 la campanya nadalenca serà molt diferent a causa de la Covid-19. Parlem amb una de les delegades de classe per saber-ne més sobre el tema. 

Quines activitats es realitzaran a l’escola aquest any? 

Bé aquest any amb tot el tema del Covid, és bastant difícil fer moltes activitats ja que s’ha de evitar ajuntar molta gent innecessàriament. Normalment es feien moltes activitats com el pessebre vivent, concert de Nadal dels alumnes més petits de l’escola, decoració dels passadissos, portes obertes pels pares…. Aquest any s’ha decidit mantenir la campanya d’aliments ja que s’ha trobat una manera eficient per fer-la sense riscos.   

Quines diferencies hi ha entre la campanya d’aliments aquest any i les de anys passats, en referencia tema COVID? 

Doncs normalment cada nen portava els aliments que volia i que es necessitaven. Aleshores es dipositava l’aliment en unes caixes de cartó, que separaven els tipus d’aliments. Finalment, es recollien i es portaven a les parròquies que les necessitaven. Aquest any, serà diferent, els alumnes de l’escola portaran els diners que ells vulguin aportar a la campanya i seran els delegats de cada classe els que vaguin a un supermercat a comprar els aliments necessaris, finalment els portaran a l’escola i s’enviaran a les parròquies pertinents.  

Creus que la gent aquest any participarà menys? 

Crec que aquest any la gent intentarà participar més ja que la situació és més complicada. Aquest any el nivell de crisi local ha augmentat, ja que hi ha hagut molta gent que s’ha quedat sense feina. Les nostres famílies en son conscients, per tant, crec que intentaran aportar una mica més, sempre dins de les possibilitats de cada família.  

Quines mesures l’escolta té pensat adoptar? 

El més prioritari per l’escola aquest any és la seguretat dels seus alumnes i de les seves famílies. L’escola busca evitar que molta gent es junti en un mateix espai. Per tant la mesura que ha adoptat l’escola és que cada alumne aporti el que pugui en el seu mateix àmbit. Seran els representats de la classe els que aniran a comprar, tan sols 2 persones. Eviten que molta gent de diferents cursos i classes es barregin.   

Com valores la campanya de nadal en l’escola? 

Doncs jo la valoro molt positivament. És l’oportunitat de que cadascú aporti alguna cosa que no ho necessita estrictament i ho aporti a algú que ho necessita per sobreviure. S’ha de intentar tenir empatia i pensar que algun dia podries ser tu. És gent que ho necessita i amb un euro que pots aportar pots fer que tota una família pugui menjar després de bastants dies. Animo a totes les famílies a aportar el que puguin per a poder ajudar i més aquest any on s’ha incrementat la pobresa. 

A quines associacions ajudarà l’escola aquest any?  

Aquest any i com cada any, l’escola col·labora amb la Parròquia de Sant Andreu, el casal Pare Palau de Sta. Tereseta, Jericó i Arrels. 

Quin tipus d’aliments són interessants per la recollida? 

Les entitats que he esmentat anteriorment proposen un llistat d’aliments necessaris per aquestes persones que són: llegums cuits, tomàquet triturat i conserves, oli , llet i cafè, aliments infantils, sucre, torrons, xocolata, neules, xocolata en pols, bolquers i productes d’higiene personal. 

Quins dies durarà el recapte de aliments? 

Aquest any el recapte d’aliments durarà 6 dies. Del 9 al 15 de desembre. 

Qui s’encarrega aquest any de la recollida? 

Aquest any els alumnes de 4t d’ESO del VOLS seran els encarregats de planificar tota la campanya de recollida d’aliments, des de la difusió i sensibilització als alumnes del col·legi, la logística, fins a la seva classificació i recompte. 

De quina manera es dona a conèixer a les famílies? 

En l’àmbit de batxillerat, que es el que jo he tractat aquestes setmanes durant la planificació de la campanya, ja no se li dona importància a les famílies sinó que valorem més la independència de cada alumne. El nostres alumnes tenen entre 15 i 17 anys la majoria per tant creiem que estan capacitats per portar ells els diners i notificar-ho a les seves famílies.  

Estel·la Diaz, Berta España, Abril Albertin i Alicia Cancelo

close

El més recent