Les mesures contra la Covid-19 limiten les reunions a 10 persones per Nadal

58 views

Les restriccions en la mobilitat i en els dinars familiars faran que aquesta sigui una celebració atípica 

El Govern de la Generalitat ha anunciat les mesures per adaptar la Covid-19 a les festes nadalenques,  per poder celebrar-les com cada any ho hem fet, però sempre intentant seguir una sèrie de mesures per evitar el menor possible de contagis. 

Les reunions hauran de ser de deu persones màxim: infants inclosos i adults (encara que diguin que els infants transmeten poc virus) per evitar que els contagis augmentin i pugi de manera considerada en comparació als altres mesos. A part d’això, aconsellen que les reunions no siguin més de 3 grups bombolla:  sempre les mateixes i les que tenen més contacte proper (poden ser pares, fills, amics, germans…) Es recomana que les trobades siguin a l’aire lliure per evitar més el contagis. Si no pot ser possible, s’aconsella ventilar abans i després sempre tenint les finestres obertes i després de cada menjada posar-se la mascareta i rentar-se sovint les mans.  

Totes les comunitats autònomes hauran d’estar confinades perimetralment, és a dir no és podrà sortir a cap altra comunitat fins al 6 de gener, però hi hauran excepcions. Sobre el toc de queda no es preveu que el treguin però a la nit de Nadal i cap d’Any, es farà una excepció i s’allargarà fins a la 1.30h.

Pel que fa als bars i restaurants, hauran de regir-se a la normativa de cada comunitat autònoma, els horaris i aforaments als màxims permesos. De 6 persones per taula. La norma permet que aquest sigui inferior en aquells territoris. Els locals hauran de garantir una bona ventilació tant a l’interior com a l’ exterior i mantenir una distància d’ 1,5 metres entre cada taula de comensals; a les terrasses segons el que permetin les autoritats. En el cas de les residències, es facilitaran les visites als avis i àvies, permetran la sortida dels residents als dies de Nadal: 24, 25,26, 31 de Desembre i 5, 6 de Gener.  

Les compres de Nadal es podran realitzar amb una restricció del 30% de persones a les botigues. Aquesta mesura es començarà a aplicar el 7 de desembre fins que les festes acabin. 

Unes de les celebracions que potser trobarem més en falta aquest any seran els tradicionals cavalcades dels Reis on tots els nens anaven a agafar caramels mentre veien a Melcior, Gaspar i Baltasar passar amb els carruatges. 

Totes aquestes restriccions s’hauran de dur a terme durant aquest Nadal.  Seran unes festes que guardarem sempre amb un record amarg però amb una mica de dolç, podríem dir que seran agredolces. Sobretot seran unes que recordarem durant molt de temps.

close

El més recent