Un Nadal diferent als altres

59 views

Les celebracions, afectades per la covid-19

Aquest Nadal caldrà modificar els plans de celebració per reduir la propagació de la Covid-19, i mantenir les reunions familiars i d’amistats més segures que mai.

Segons el ministeri de Sanitat, es preveu limitar les entrades i sortides entre les diferents comunitats autònomes de l’Estat des del 23 de desembre fins al 6 de gener, excepte els desplaçaments que estiguin justificats.

Les celebracions que es facin durant els dies 24, 25, 31 de desembre i 1 de gener no podran superar les deu persones, si no és que es tractin de grups de convivència.

A més els horaris de mobilitat nocturna, que actualment estan limitats fins les 22.00 de la nit, variaran les nits de Nadal i de Cap d’any i s’ampliaran fins a la 1.30 únicament per permetre la tornada al domicili.

Els esdeveniments nadalencs i activitats culturals que s’hagin de realitzar a la via pública, es veuran obligats a reduir l’aforament o inclús hauran de ser cancel·lats, i en tot moment s’hauran de complir les normes de seguretat preventives.

En l’època de major demanda de l’hostaleria i del comerç, aquests negocis també es veuran afectats ja que no es poden formar grans aglomeracions al carrer a causa de les limitacions que s’han establert.

Ara que s’apropa la temporada d’esquí, la societat està bastant preocupada ja que la tradició que moltes famílies tenien cada any es veurà condicionada: les estacions d’esquí perdran molts visitants i turistes i els seus ingressos es reduiran notablement.

Tot i que la gent té moltes ganes de celebrar els nadals com cada any, reunir-se, viatjar i gaudir, estan conscienciats que caldrà d’adaptar-se a la nova situació si volen tornar a la normalitat i recuperar les trobades amb la familia sense cap risc.

Judit Gatnau, Xavi Casado, Marta Bernat i Clàudia Cuñat

close

El més recent