Els reptes de l’educació física en temps de pandèmia

/
64 views

La gimnàstica és una disciplina que requereix bastant contacte entre els alumnes. A diferència de les altres assignatures, les mesures preventives establertes en aquesta com l’ús de la mascareta, perjudiquen a l’hora de realitzar les diferents activitats esportives.

Al Col·legi Episcopal, l’assignatura d’educació física comporta dues hores i es realitza en dos espais: una, a la piscina, i l’altra al pavelló, on estem dividits en tres grups, condicionament, esports i expressió.

En les activitats aquàtiques les distàncies de seguretat són molt difícils de mantenir ja que és un espai petit i tancat on no hi ha massa ventilació. Tot i que l’ús de mascareta en les activitats de pavelló és possible, en el cas de la piscina tan sols la portem fins a l’accés al vas.  A més a més, creiem que la distribució dels vestidors és millorable, ja que l’escola disposa de més espais buits que no s’utilitzen.  Sabem, no obstant, que el grup que fa piscina és grup bombolla i seguim tots els protocols de seguretat definitis i aprovats amb anterioritat.

Pensem que tot i les adversitats que presenta, és una matèria més que cal tenir en compte. L’esport és essencial per als joves i si no fos en aquestes hores, potser hi hauria qui no en practicaria en tota la setmana.

Així doncs, proposem una millor gestió per tal de prioritzar les activitats a l’aire lliure abans que les d’espais tancats, més disponibilitat de zones esportives – potser fins i tot en espais urbans de la ciutat–  i organitzar-la en grups més reduïts.

Activitats aquàtiques a l’escola Episcopal

Bernat, Casada, Cuñat, Gatnau

close

El més recent