Els efectes de la pandèmia en les famílies

52 views

Un dels sectors més vulnerables de la societat també pateix la crisi 

Sovint veiem grups de persones sense sostre als carrers, als parcs on habiten, als caixers on dormen, quan deambulen pel carrer… I sembla que això no té fi. I és que aquest 2020 ha estat una realitat molt dura, la més impactant, la més desoladora i la més crua. 

És per això, que el pavelló de la fira de Lleida, a partir del dilluns vinent, esdevindrà un alberg nocturn per dur a terme el servei d’atenció i allotjament als sense sostre de la ciutat; l’ajuntament preveu que estigui disponible fins al mes de març. 

Ens sembla correcte que vulguin aplicar aquesta mesura per a les persones que treballen al camp o persones que es troben en situacions d’emergència, ja que aquests no tenen on anar i la situació actual amb la covid-19 és complicada. 

No ha de servir tan sols per ajudar les persones vulnerables, sinó, també per evitar que el contagi de la pandèmia vagi a més i aquestes persones puguin estar en un entorn més segur i, si més no, sense patir la duresa de les inclemències climatològiques de dormir al ras en ple hivern.   

Aquestes persones indigents sempre han estat fent la seva vida al carrer i per a elles és molt bo que el ple de la Paeria aprovés aquest acord perquè ara podran tenir una vida més digna allunyada del carrer. 

Cada cop som més conscients de la necessitat de tenir una llar digna: viure en un habitatge inadequat o insegur impacta en el benestar emocional i en la salut psíquica i física de les persones.  

El pavelló s’ha adequat a les necessitats d’aquests residents: així, els treballadors socials i el personal sanitari organitzen tallers per a entreteniment, i la Creu Roja els hi proporciona els àpats necessaris, el servei de bugaderia així com el subministrament de llits, mantes, llençols i altres materials per dormir i per a la higiene diària.  

Per això, aprofitem l’EPIS REPORT per llançar una crida solidària: ajudem a aquestes persones sense sostre com puguem. Segur que respectant les normes, podem arribar a trobar la manera de fer-los arribar encara que sigui una mica de menjar o roba. Mai tant com ara podem fer pinya i ajudar, perquè les institucions estan desbordades. Per començar, el gran Recapte pot ser una bona eina. 

Aquest moment de les nostres vides estan sent especialment dur per tothom, però hem de pensar que malgrat tot, la pandèmia no està afectant a tots per igual. Actualment, desenes de persones sense sostre continuen dormint al carrer tot i els esforços de l’administració i de la societat en general. 

Ens atrevim a dir que la majoria de les persones compleix amb la normativa que fa mesos sabem que hem de seguir, però, què és el que està fallant perquè aquesta segona onada sigui tan violenta? 

Hem de continuar avançant i ser positius, segurament ens en sortirem d’una manera o altra. Hem de pensar entre tots i per tots, i ajudar els grups de persones més vulnerables i desprotegides com ara els sense sostre. 

Xènia Alcalde, Olivian Artene, Cristina Parejo, Claudia Pallaruelo i Cristina Camps. 

close

El més recent