El teletreball ha arribat per quedar-se

/
61 views

Avui en dia la nostra societat s’ha vist submergida de cop en el món del teletreball. Amb la Covid 19, d’un dia per l’altre, tots els sectors del treball, ja fossin en àmbits acadèmics, com d’empresa, com socials… van haver de canviar el mètode amb què havien treballat fins aleshores i fer-ho d’una manera totalment telemàtica. El que es necessitava en aquell moment per treballar, era un ordenador i un router.

Podem preguntar-nos si realment el teletreball ens dona els mateixos resultats tant a nivell personal com per l’empresa, encara que sigui d’una manera diferent.

D’una banda, els avantatges del teletreball són diversos. Per començar, no cal desplaçar-nos a l’oficina o al centre educatiu, és a dir, al lloc de treball, i  per tant ens estalviem diners i  temps. La comunicació és immediata, la informació es transmet a l’instant i facilita la comprensió del treballador. Es pot fer un petit descans quan al treballador li convingui i aquestes petites coses són les que l’assalariat agraeix.

D’altra banda, trobem la part negativa, ja que quan treballem davant d’una pantalla les coses es compliquen més i ens costa empatizar amb l’altra persona. El fet de desplaçar-se al lloc de treball fa que li donem més forma a la nostra rutina, no veure els nostres companys de feina ens pot provocar un aïllament  social, i el fet de no tenir amb qui recolzar-nos i compartir la mateixa labor diària pot fer que ens sentim desmotivats. A més, afecta la salut de les persones a causa del gran nombre d’hores que s’està, sense compartir un ambient de treball amb els demés. S’ha de tenir també la disciplina per seguir l’horari establert i al mateix temps la capacitat de parar quan és necessari.

En conclusió, el teletreball és una bona manera de treballar si es tenen els mitjans per poder fer-ho. De totes maneres, aquest ha augmentat els últims mesos a causa de la Covid-19 i hem de ser conscients i saber que treballar des de casa constitueix una alternativa de futur.

Per J. T., E.A., M. B., C.L. i J. A.

close

El més recent