L’impacte de la Covid-19 en el sector del turisme

30 views

Fins al moment, es calculen unes pèrdues de 55.000 milions d’euros

L’aparició de la pandèmia ha tancat les portes al sector del turisme. Ha estat un dels sectors més afectats a causa de la reducció de l’ocupació hotelera i de la cancel·lació de milers de vols en les aerolínies espanyoles.

El gran pilar de l’economia espanyola ha patit en la pròpia pell les conseqüències de la pandèmia com cap altre. El tràfic aeri ha caigut un 25% i el número de vols cancel·lats ha superat els 250.000 a Espanya. Els establiments hotelers i de restauració estan desitjant tornar a obrir les seves portes el més aviat possible i reprendre la seva activitat laboral.

D’altra banda, s’han incrementat les restriccions i les prohibicions en els desplaçaments els caps de setmana, així com a altres països que estan confinats i ha augmentat la por en la població a l’hora d’agafar avions o trens per desplaçar-se. A més, conseqüència de tot plegat, s’han anul·lat o ajornat importants fires econòmiques, esdeveniments esportius i culturals.

La suma de totes aquestes circumstàncies ha suposat que milers d’espanyols perdin el seu lloc de feina o quedin amb ERTO. El turisme, la principal activitat econòmica d’Espanya, suposava el 12% del PIB, i degut a la pandèmia se’n calcula una caiguda del 3%.

Així doncs, la caiguda del turisme ha causat un gran impacte en l’economia de moltes famílies i creiem que la solució no és acabar amb el turisme, sinó augmentar i ser més exigents amb les mesures preventives, ja sigui reduint l’aforament de persones en hotels i transport, o posar més sancions als qui no segueixin les normes establertes. Nosaltres que tancar les fronteres, prohibir els viatges i endurir les polítiques governamentals, per sí soles, no frenaran la propagació del coronavirus. Allò que cal és la responsabilitat individual, de cadascú.

Judit Gatnau, Clàudia Cuñat, Marta Bernat, Xavi Casado, Carla Labella.

close

El més recent