L’àmbit educatiu pateix nous canvis

57 views

Sistema de classes híbrid per als estudiants de l’ensenyança post obligatòria

El dijous, dia 29, a Catalunya, és va imposar una nova mesura per frenar l’expansió de la Covid. Aquesta consisteix en un model híbrid que combina classes presencials amb classes online. Afecta tots els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius. Es vol apostar, per una educació en la que tot i les circumstàncies que estem vivint amb aquesta pandèmia mundial, hi hagi almenys un 50% d’assignatures presencials. Molts instituts ho han enfocat de manera en què s’associen les classes teòriques de forma online i les pràctiques de manera presencial.

Aquesta normativa es va començar a aplicar el passat dilluns 2 de novembre, amb la finalitat de minimitzar els contactes entre el jovent i d’aquesta manera reduir les relacions socials i el risc de contagi. Es vol disminuir l’afluència de persones dins d’un mateix recinte i evitar el possible contacte entre persones de diferents cursos.

Des del Departament d’Educació de la Generalitat, s’ha intentat mantenir la semipresencialitat, és a dir l’assistència a l’escola dels alumnes almenys uns dies determinats a la setmana, per tal d’evitar la desconnexió total dels estudiants en aquesta etapa tan important i decisiva per al seu futur, en la que necessiten el suport d’un tutor que els acompanyi en tots els àmbits, tant educatius com personals. Circumstància que accentua la necessitat d’un mínim de presencialitat per part dels alumnes a les seves lasses.

Es segueix tenint esperances en l’àmbit educatiu. Tot i que estem vivint moments d’incertesa, els joves de Catalunya han apostat pels estudis post obligatoris. Això es reflecteix  amb un augment en el número de joves que han començat a cursar aquests estudis respecte l’any passat: l’increment ha estat de 4.150 alumnes. 

Foto Pixabay

Jana Torres, Elena Aventín, Mariona Besora, Júlia Almenara

close

El més recent