Un nou accessori en el nostre dia a dia

43 views

El curs escolar 2020-2021 ha estat marcat per les mascaretes. Aquestes han causat molta polèmica entre els ciutadans i ciutadanes, els quals estaven preocupats per l’adaptació dels seus fills aquest any ala escola 

Els experts han insistit en utilitzar-les, ja que el seu ús és essencial per prevenir aquest virus. Han establert aquesta norma atès que hi han torbat trobar-hi més avantatges per la població a llarg termini que no perjudicis.

Algunes avantatges i desavantatge que hem trobat són:

Que els estudiants portin mascareta comporta que hi hagin un nombre menor de contagiats. També si entre l’alumnat i el professorat hi ha alguna persona de risc, aquestes puguin anar segures al centre. La protecció de la mascareta impedeix que es disparin el nombre de rebrots i que els hospitals estiguin col·lapsats i hagin de renunciar a atendre a altres pacients. 

El seu ús no només comporta avantatges sinó que també té els seus inconvenients detectats pels ciutadans. En un futur no molt llunyà, un percentatge de la població pot patir seqüeles referents a problemes respiratoris.

La majoria de persones han notat dificultat a l’hora de mantenir una conversa llarga, ja que la mascareta impedeix vocalitzar correctament. Aquest fet també comporta que la informació transmesa no s’entengui bé. Sobretot, han sortit perjudicats col·lectius concrets, com les persones amb discapacitat auditiva. També provoca més cansament durant el dia, ja que fem el doble d’esforç per dur a terme les mateixes funcions vitals. 

AULA DE PRIMER DE BATXILLERAT AMB LES MEUSRES DE SEGURETAT

Aquest nou accessori fa que la pell no transpiri de la forma que el nostre cos necessita. Aquest factor juntament amb la suor generada per l’alta temperatura i la humitat que es crea en el seu interior, fa que sigui un problema que perjudica a la pell.

Les mascaretes han provocat un gran debat dins del dia a dia de les persones, però (encara que tingui els seus inconvenients) malgrat els inconvenients que presenta , és molt important el seu ús per poder cuidar la nostra salut. 

ÉRIC MONTARDIT, GEMMA BIELA, CARLA MONZÓN, ALBA NUÑO,MARIA BIOSCA, ETNA MORENO

close

El més recent