No obstant el Covid, l’activitat cultural no s’atura

49 views

Lleida ofereix una programació per a tots els gustos 

Aquesta setmana que acaba hem volgut copsar quina era l’oferta cultural a Lleida, coincidint amb un repunt de la pandèmia, i hem descobert amb satisfacció que la cultura és segura i no s’atura.  

Aquests dies, Lleida ha apostat pels espectacles familiars i per a tots els públics a partir de  companyies lleidatanes o amb professionals de casa nostra.   

Així, per exemple, Lleida acaba de commemorar amb un seguit d’activitats la 34a edició del dia de la Seu Vella, que recorda la consagració de la catedral per part del bisbe Guillem de Montcada el  30 d’Octubre de l’any 1278. Dintre del conjunt d’actes, el dissabte 24 es va poder fer una visita guiada a les 11 de la nit. Una hora més tard, se’n va fer una altra al Castell dels Templers, a Gardeny.  

Sense deixar l’oferta pròpiament històrica, el Museu de Lleida va aixoplugar una visita guiada que sota el títol “Atilia, llibertat i pedagoga de la Ilerda romana” els visitants feien un recorregut per la història d’aquesta dona i l’època que va viure en terres lleidatanes. 

Igualment, el diumenge 25 es va celebrar la matinal Cinemón Xic al Teatre de la Llotja, tres sessions familiars, organitzades per Cinema en Valors.  I al auditori Municipal de Enric Granados, es  va poder assistir  a l’espectacle familiar “Els tres porquets es caguen de por”. 

I per concloure la setmana, el mateix dia 25 d’octubre, a l’Arxiu Arqueològic de Lleida es va organitzar una visita guiada per explicar els jaciments que es troben a la ciutat.  

Altres visites possibles eren el Centre d’Interpretació de la Mitjana, el pulmó de Lleida,   

Per tot plegat, valorem molt positivament – no obstant les circumstància – l’aposta per una cultura segura: un país pròsper no pot prescindir de la cultura ja que cal considerar-la un bé essencial.  

Cristina Parejo, Xènia Alcalde, Claudia Pallaruelo, Cristina Camps i Olivian Artene.

close

El més recent