Clàudia Cuñat: “El que més m’agrada és la família que s’ha arribat a crear amb el Twirling”

/
70 views

La jove és una de les millors atletes del seu club

La Clàudia és una atleta del Club Twirling Benavent de Segrià que practica aquest esport, molt poc conegut entre les persones d’avui en dia. Una gran atleta que porta 10 anys de trajectòria en aquest esport.

  • En que consisteix el Twirling?

El twirling és un esport molt poc conegut que combina la dansa, la gimnàstica rítmica i majorette. Consisteix en fer coreografies al rítme de la música acompanyades amb moviments d’un bastó per realitzar les diferents modalitats: individual amb un bastó o més d’un, parella, equip i grups. En el meu cas he fet individual amb un bastó, parella i equip, que són les més comuns.

  • Quan fa que practiques aquest esport?

El meu interès en aquest esport va començar des de ben petita, quan tenia 6 anys. La gimnàstica rítmica, la música i la dansa m’agradaven molt, però no trobava la manera de combinar-ho fins que vaig descobrir aquest esport, actualment el segueixo practicant.

  • Com el vas descobrir?

Jo vinc d’un poble molt petit, Benavent de Segrià, on la mare d’un amic meu ens va animar als nens i nenes d’allí a participar en una activitat relacionada en aquest esport. Va començar sent una extraescolar, que cada vegada va anar creixent i es va popularitzar en aquella zona, fins que es va convertir en un club federat.  

  • Quants dies i quantes hores entrenes a la setmana?

Aquest esport necessita bastanta dedicació i constància, així que entrenem 6 hores setmanals durant tres dies a la setmana. En el cas de tenir competicions, acostumàvem a entrenar dos hores més de l’habitual.

  • Que et transmet el Twirling?

El Twirling és un esport que em transmet felicitat, un esport amb el que gaudeixo i desconnecto del dia a dia. El que més m’agrada és el vincle que es crea entre les persones del club, amb les que hem arribat a formar una gran família.

Amb el Twirling gaudeixo i desconnecto del dia a dia

  • Quants premis has guanyat?

Durant aquests 10 anys, he tingut molt bones classificacions i d’altres que no tant. Les millors classificacions dels darrers anys van ser al 2017 on vaig quedar primera en modalitat d’individual i segona en modalitat de parella, al 2018 també vaig quedar primera en modalitat de parella i tercers en modalitat d’equip i al 2019 vaig quedar quarta en modalitat de parella i segons en modalitat d’equip.

  • En quantes competicions has participat?

Al llarg del any es fan dos o tres campionats, que duren un camp de setmana des de les 9 del mati fins a les 8 de la tarda. Aquests campionats tenen lloc a les diferents regions que hi participen i com que estan organitzats per categories i modalitats, el dissabte es comença per les categories més baixes fins acabar la competició amb les de més nivell.

  • Quines conseqüències ha causat el covid en aquest esport?

El covid ha afectat bastant en el Twirling ja que és un esport que requereix contacte directe amb les altres atletes, i amb les mesures preventives establertes ha dificultat les modalitats de grups i parelles. El fet de que es practiqui en un espai tancat, obliga al club a establir mesures addicionals i a l’ús de les mascaretes.

  • Et veus tenint un futur amb el Twirling?

Sempre he tingut aquest esport com un hobbie, però no descarto la idea de convertir-me en una entrenadora com un treball secundari ja que m’agradaria transmetre aquesta passió cap a altres atletes interessades en el Twirling.

No descarto convertir-me algun dia en entrenadora

La Clàudia seguirà millorant en aquest esport i formant-se per arribar a ser un gran referent per les noves generacions que es vulguin endinsar en el món del Twirling.

Clàudia Cuñat, Marta Bernat, Judit Gatnau i Xavi Casado

close

El més recent