Les classes de la Covid-19

45 views

“Els alumnes de batxillerat i cicles comencen les classes online a partir del 2 de Novembre” 

La COVID-19, un dels majors problemes a escala mundial, està afectant a molts estudiants en aquest nou inici de curs. Degut a la situació en la que estem vivint actualment, amb complicacions en l’àmbit escolar, ha generat inseguretat i incertesa a tots els seus components. Més d’una classe ha estat confinada en les darreres dues setmanes i això ha afectat tant als alumnes com als professors, que han hagut de adaptar-se a la plataforma de treball que ofereix el Col·legi Episcopal. D’una hora per l’altra es va confinar la classe de segon de batxillerat AD1, degut a que una persona va donar positiu, i la mateixa tarda, van començar amb les classes de manera virtual.  

Els alumnes confinats van haver de seguir l’horari normal des de casa, de manera que tot i que estaven confinats feien la mateixa rutina, seguint les classes de manera online. La majoria de professors feien les classes des del col·legi, com es el cas de la senyoreta Raquel Pallé, altres en canvi, feien les classes des de casa, ja que també estaven confinats, i a l’inrevés perquè hi havia casos presents en que el professor, és qui estava confinat i els alumnes anaven a les classes presencials. En aquesta situació anava un professor de guàrdia i es quedava amb els alumnes, mentre aquests parlaven i feien les classes per videotrucada des del programa Teams.   

En el cas d’algun positiu a la classe, aquest afecta a més d’un grup, el grup amb qui comparteix classe a les matèries comunes i les de modalitat. Al grup de l’artístic, es va donar el cas de què tots els alumnes estan a classe presencialment i que la professora que estava confinada, és una de les professores que en les que passen molt de temps amb ells, per això, aquest grup únicament assisteix a classes presencials dos dies a la setmana, ja que són els únics dies que no tenen tantes hores  amb la professora confinada. 

El dia 29 d’octubre, Meritxell Budó, consellera de la Presidència, ha comunicat que a partir del dia 2 de Novembre els alumnes de batxillerat i cicles formatius estudiaran i seguiran les classes de forma telemàtica tot el que sigui possible. Es preveu que als alumnes no els hi costarà tant fer aquest canvi degut que la majoria ja va passar per aquesta situació i els que no, s’hauran d’acostumar al canvi. 

En aquest collage podem observar com la professora Raquel Pallé fa una classe online a alumnes de periodisme confinades, degut a que van estar en contacte amb un positiu. 

Abril Albertin, Alicia Cancelo, Berta España i Estel·la Diaz

close

El més recent