Carrers i negocis buits, el gran risc per a l’economia

45 views
El govern espanyol deixa la decisió sobre l’horari del toc de queda i altres mesures a les comunitats autònomes

L’increment de contagis i d’ingressats a les UCI obliga el govern espanyol a actuar amb urgència i a compartir la responsabilitat amb les comunitat autònomes.

Així, el dijous passat, el Congrés dels Diputats va aprovar l’estat d’alarma fins al 9 de maig; prèviament, ho havia aprovat el Consell de Ministres, requisit previ i obligat per la cogovernança amb les comunitats autònomes. 

A causa del confinament i el toc de queda, l’activitat econòmica en diverses àrees es veu molt afectada, fet que cal afegir a la situació per què passa una de les activitats que més diners aporta a Espanya: el turisme.


Xifra de turistes que visiten españa des de l’any 2015 fins 2020

Espanya, amb el COVID, ha perdut uns 42,5 milions de turistes. Segons l’ONU, les pèrdues a l’Estat espanyol són d’uns 77.000 milions d’euros, dada que el situa com un dels països més afectats econòmicament pel COVID. Una quantitat que aerolínies, hotels, taxis, restaurants i d’altres sectors vinculats al turisme han perdut aquest any.

D’altra banda, bars i restaurants, juntament amb altres comerços, s’han vist obligats a baixar la persiana: els uns esperant que finalitzi l’estat d’alarma, en tant que els altres sabent que la porta ja no es tornarà a obrir. Els més optimistes, no obstant, confien que aquest malson passi el més ràpid possible i aprofiten per reinventar-se servint el menjar per emportar. 

Joel Franco, Candela Esteve, Alex Mihoc, Juanma Añorga, Paula Girol.

close

El més recent